Izložbom „Brdo sramote” ekološka udruga Zeleno Prigorje obilježila Dan planete Zemlje

Da o planeti trebamo brinuti svakodnevno a ne samo jedan dan u godini, svima je jasno. Glavnu poruku koju su danas članovi udruge Zeleno Prigorje poslali svim našim građanima je: Čuvajte planetu i okoliš. Danas je to bitnije više no ikad. Podržite ih, pogledajte izložbu fotografiju i crteža i ono najbitnije : pomognite svatko na svoj način da majka Zemlja, naš planet na kojem živimo diše punim plućima.
I obavezno u nastavku pročitajte pismo koje su svima vama uputili članovi ekološke udruge „ Zeleno Prigorje”:

Drage/i sugrađanke/i,

kao Udruga želimo očuvati, uljepšati te stvoriti zelene prostore u našem Prigorju. Iz tog razloga, a ponajviše potaknuti ogromnom količinom smeća koje pronalazimo na divljim odlagalištima, odlučili smo Dan planeta Zemlje obilježiti izložbom fotografija stanja u okolnim šumama/ potocima/ livadama, primjerom jednog divljeg odlagališta smeća te porukama naših najmlađih sugrađana kojima ostavljamo prirodne ljepote u nasljedstvo. Oni ne žele ovakvu sadašnjost, zašto im onda ostavljamo takvu budućnost?

Ova izložba će biti na glavnom gradskom trgu od danas 22. travnja do 23.travnja do 14 h kako biste je dobro proučili i zapitali se „ mogu li bolje” jer mi vjerujemo da svi možemo i trebamo bolje. Smanjimo brdo sramote koje guši naše Prigorje!
Divlja odlagališta smeća su oduvijek bila „ nekaj svi delaju”, ali vrijeme je da kažemo dosta i preuzmemo odgovornost za svako „ žmirenje” na tuđe postupke. Institucije ne mogu riješiti sve probleme sa smećem, previše je ljudi koji bacaju a premalo onih koji mogu počistiti za njima. Krenimo od sebe. Pravilno odlažimo otpad – svi imamo dostupne kante, kontejnere, reciklažno dvorište. Ako ne znate kuda s otpadom nazovite Komunalno poduzeće ili na kraju krajeva: nazovite nas. Nemojte bacati smeće u prirodu ili ga paliti jer trujete naše biljke, životinje, vodu, svoje sugrađane, sebe!

Dođite i pogledajte fotografije koje su naši članovi i simpatizeri pripremili, pročitajte poruke naše djece koje su namijenjene nama odraslima, razmislite o svijetu koji će ostati iza nas.

Želimo zahvaliti vrtićancima iz vrtića „ Zraka sunca” i Gradskog vrtića Križevci na divnim porukama koje su priredili za ovu izložbu. Zahvaljujemo Komunalnom poduzeću na suradnji i podršci u provedbi ove izložbe te Gradu Križevci na podršci ove ideje i našeg rada. Velika zahvala ide našim članovima i simpatizerima koji su nam poslali fotografije i bez kojih ova izložba ne bi bila moguća.

ŽELIMO ZDRAVIJI I ZELENIJI GRAD!

Ukoliko znate neko divlje odlagalište smeća, prijavite ga na www.eloo.haop.hr ili se javite nama na udrugazelenoprigorje@gmail.com te na 095/ 510-2477.

Nama ne preostaje ništa drugo nego zahvaliti svim članovima Udruge „ Zeleno Prigorje” na brizi za naš okoliš i cjelogodišnjem volonterskom radu kako bi naš grad i naša okolica bila što čišća! Naša planeta Zemlja zasigurno je.
Svima sretan Dan naše jedine planete Zemlje!

im/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!