Jeste li za jednu lijenu višnju?

1. dio:

✦1000 ml mlijeka, ✦120 g šećera, ✦1 vanilin šećer

✦100 g čokolade za kuhanje, ✦200 g pšenične krupice (grisa)

Priprema: Zagrijati mlijeko sa šećerom, vanilin šećerom i čokoladom izlomljenom na kockice pa ukuhati pšeničnu krupicu sipajući u tankom mlazu i cijelo vrijeme miješajući pjenjačom. Miješati dok se ne zgusne i zatim uliti u kalup dimenzije 32 x 22 cm prethodno poprskan vodom i poravnati.

2. dio:

✦350 ml soka od višnje, ✦3 žlice šećera, ✦1 vanilin šećer

✦1 puding od vanilije, ✦300 g višanja iz kompota

Priprema: U malo soka umiješati puding i zakuhati u ostatak soka od višnje sa šećerom i vanilin šećerom. Kuhati miješajući dok se ne zgusne, dodati i višnje i kuhati još koju minutu pa izliti na mlaku smjesu od grisa. Staviti u hladnjak.

3. dio:

✦1000 ml mlijeka, ✦2 pudinga od vanilije, ✦2 žlice škrobnog br. (gustina)

✦50 g šećera, ✦1 vanilin šećer, ✦50 g bijele čokolade

Priprema: 200 ml mlijeka pomiješati s pudingom i škrobnim brašnom pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom, vanilin šećerom i bijelom čokoladom izlomljenom na kockice. Kuhati i cijelo vrijeme miješati pjenjačom dok se ne zgusne. Toplo izliti na sloj od višanja i staviti u hladnjak da se ohladi i stegne.

Dekoracija:

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Ukrasiti čvrsto tučenim vrhnjem za šlag.

(Gospodarski list)

Pratite nas na društvenim mrežama!