Još uvijek nemaju niti jednog zaraženog stanovnika: ''Čuva nas netko gore''

Selo u koje još nije uspio doći koronavirus nalazi se u idili njemačkog sredogorja Hunsrück, nedaleko od rijeke Mosel, jugozapadno od Koblenza. U njemu su brižno restaurirane tradicionalne kuće s drvenom skeletnom konstrukcijom, ima vatrogasni dom, osnovnu školu, ogromnu crkvu u središtu sela, zapravo je selo kao i mnoga druga u Njemačkoj, prenosi Poslovni dnevnik.

Ali ovo selo koje se zove Lieg i ima oko 400 stanovnika upravo piše priču koja zvuči tako nevjerojatno da mnogi govore o “čudu iz Liega”. Od početka epidemije koronavirusa u Njemačkoj se već zarazilo više od tri milijuna ljudi, u nekim općinama je trenutno sedmodnevna incidencija na 100.000 stanovnika preko 400.

U Liegu je incidencija jednaka nuli. I to ne samo sada. Tijekom proteklih 14 mjeseci ondje nije zabilježen ni jedan slučaj infekcije. Kao da se ovo selo nalazi pod imaginarnim staklenim zvonom koje sprječava prodor virusa.

Ovu priču priča načelnik Heinz Zilles (57). “Dosad smo imali jako veliku sreću, naravno, to je još uvijek samo trenutno stanje. Možda gore imamo nekog anđela zaštitnika koji kaže – ovo selo ćemo pustiti na miru.”

Foto: Pixabay
Izvor: Poslovni dnevnik

Pratite nas na društvenim mrežama!