Klara Prosenečki – mlada glazbena nada iz Križevaca, prva na regionalnom i druga na državnom glazbenom natjecanju

Klara Prosenečki iz Križevaca mlada je glazbenica koja ostvaruje odlične rezultate. Učenica je Glazbene škole »Alberta Štrige«. Svira flautu kod prof. Ilijane Korać Teklić  i polazi pjevanje kod prof. Ane Fortuna. 

-»Još odmalena sam voljela pjevati, plesati i raditi sve  što je povezano s glazbom. U školi su se tražili potencijalni pjevači, ja sam se javila i tako je počelo. Uz pjevanje sviram već sedmu godinu flautu i volim jako nastupati na svim produkcijama u Glazbenoj školi. Volim pozornicu« – ispričala nam je Klara.

Ostvarila je u posljednje vrijeme odlične uspjehe. Bila je na regionalnom natjecanju

u Karlovcu gdje je nastupila sa njemačkom i talijanskom skladbom te osvojila prvo mjesto. Prošla je na državno natjecanje u Zagrebu gdje je osvojila drugo mjesto. 

-»Jako sam zadovoljna s uspjehom jer je konkurencija bila stvarno velika« – rekla je Klara. .

Kaže da kod nastupa ima pozitivnu tremu, ali treba biti samouvjeren na pozornici i pripremljen za nastup. Najljepša nagrada joj je zasluženi pljesak publike.  

-»Da bi se uspjelo, treba puno vježbati. Iza svakog nastupa stoji jako puno truda i vježbanja, puno vremena treba uložiti« – kaže Klara.

»Trebala sam prošle godine nastupati  na ljetnoj pozornici, ali na žalost zbog korona virusa nisam mogla. Nadam se da ću moći ove godine. Nastupala sam prošle godine u prvoj ljetnoj školi mjuzikla  u Vrbovcu. To mi je bilo super iskustvo. Najčešće pjevam neke operne arije na hrvatskom, njemačkom ili talijanskom jeziku. Uživim se u ulogu i tada je sve lakše. Ponekad moram glumiti i po dva lika, mušku i žensku ulogu.

Uz vježbu se može  postići i promjena boje glasa« – rekla je Klara.

Na pitanje tko joj je uzor, odgovorila je da je najviše njena profesorica Ana Fortuna. .

-»Jako sam joj zahvalna što me uči i pomaže mi. U budućnosti želim upisati Glazbenu akademiju i baviti se glazbom« – kazala je Klara o svojim planovima.

Klarina želja je više nastupati na raznim događajima u gradu. Kada ih bude, nakon korone, zasigurno će joj se ta želja ostvariti jer posjetitelji uvijek rado prisustvuju nastupima mladih križevačkih glazbenika  Svi je svakako želimo što prije vidjeti i čuti na pozornici. 

ji/radiokrizevci.hr

foto:ji, Klara Prosenečki

Pratite nas na društvenim mrežama!