Na današnji dan u prošlosti – 17. travnja

U nastavku možete pročitati o nekima od događanja koja su se u prošlosti dogodila na današnji dan.

Na Kubi se 1964. godine uz potporu CIA-e odvio događaj koji Kubanci zovu La Batalla de Girón, u ostatku svijeta poznatiji kao iskrcavanje u Zaljevu svinja. U planu da sruše revolucionarnu kubansku vlast s Fidelom Castrom na čelu, američki agenti obučili su i opremili skupinu kubanskih emigranata koji su nakon iskrcavanja trebali destabilizirati Kubu i na taj način omogućiti otvorenu američku potporu svrgavanju novog režima.

Hrvatski slikar, ilustrator i publicist Oton Iveković, specijalist povijesnog slikarstva među čijim radovima su najpoznatiji Dolazak Hrvata na more, Krunidba kralja Tomislava, Smrt kralja Petra Svačića, Pogubljenje Matije Gubca i druge s tematikom hrvatskih povijesnih događaja, rođen je 1869. godine u Klanjecu.

Američki glumac William Holden, dobitnik Oscara i šest puta proglašen jednom od deset najvećih filmskih zvijezda godine tijekom ’50-ih, zapamćen po brojnim ulogama među kojima i u filmovima Golden Boy, The Man from Colorado, Stalag 17, The Bridge on the River Kwai, The Wild Bunch te mnogim drugima, rođen je 1918. godine u O’Fallonu u Illinoisu.

Američka glumica Jennifer Garner rođena je 1972. godine u Houstonu u Texasu.

Engleski glumac Sean Bean rođen je u Handsworthu u Sheffieldu 1959. godine.

Foto: rkz
Izvor: metro-portal

Pratite nas na društvenim mrežama!