Neke su županije same tražile uvođenje strožih mjera

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u petak je na konferenciji za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite komentirao epidemiološke mjere.

“Jučer smo donijeli produžetak mjera na nacionalnoj razini, u kojima nema promjena u odnosu na mjere koje su bile protekla dva tjedna. Jučer su zatražili strože mjere u Brodsko-posavskoj županiji, a produžili smo mjere u Splitsko-dalmatinskoj, Zadarskoj i još nekima. Dubrovačko-neretvanska je zatražila novu mjeru koja se odnosi na Trpanj, kojom je predloženo blago ublažavanje mjera kojom se predlaže rad ugostiteljskih objekata na otvorenom do 19 sati”, rekao je Božinović.

Na kraju konferencije poručio je: “Vrijeme je sakramenata, uvjeren sam da će proteći uz poštivanje mjera, želim podsjetiti da su privatna okupljanja s razlogom ograničena. I apeliram da se proslave održavaju sa što manjem brojem osoba. Privatna druženja su najveći rizik za širenje zaraze.”

Podsjetimo, u posljednja 24 sata zabilježeno je 2.698 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 16.053. Među njima su 2.003 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 186 pacijenata. Preminule su 44 osobe.

Izvor: nacional.hr, Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!