Nizom mjera i aktivnosti u općini Sveti Petar Orehovec žele poboljšati kvalitetu života

Na sjednici Općinskog vijeća Svetog Petra Orehovca doneseno je nekoliko odluka  značajnih za poboljšanje kvalitete života u ovoj općini.  Riječ je o izmjenama i dopunama Prostornog plana ove općine, a načelnik Franjo Poljak ističe da je bila želja da se što više stanovnika uključi u izmjene.

Program za poljoprivredu u ovoj općini, osim tri mjere koje su bile i proteklih godina, nudi i četvrtu mjeru. Najviše se koristila mjera poticaja genetskom unapređenju u stočarstvu što je koristilo oko 200 korisnika i ta mjera ostaje i dalje. Potiče se i sadnja loznih cjepova  i sadnica voćaka te potpora edukaciji.  Nova, četvrta mjera je potpora izravnom trženju, odnosno potpora poljoprivrednim proizvođačima  koji svoje proizvode prodaju na tržnicama. 

Usvojen je i Program potpore u gospodarstvu koji se sastoji od sedam mjera: za novoosnovane subjekte oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa, za poslovni prostor u kojem se obavlja djelatnost, od komunalne naknade, sufinanciranje poduzetničke infrastrukture, sufinanciranje inicijalnih troškova pokretanja gospodarske aktivnosti, sufinanciranje troškova projektnih prijedloga za sredstva EU, kapitalna potpora za nabavu opreme te potpora za novo zapošljavanje i samozapošljavanje. 

Općina Sveti Petar Orehovec povećala je naknade za rođenje djeteta: iznosit će za prvo dijete 2000 kuna,  drugo dijete 4000, za treće 6000, za četvrto 8000 kuna. 

-“To je dar roditeljima za dijete i htjeli smo time reći da nam je drago što su se odlučili za život” – kaže načelnik ..

O svemu tome i projektima koji su u tijeku u općini Sveti Petar Orehovec poslušajte danas u 9.30 u programu Radija Križevci, u emisiji “Iz općinskih središta” u kojoj je gost načelnik Franjo Poljak.

ji/radiokrizevci.hr

foto:šv/radiokrizevci.hr 

Pratite nas na društvenim mrežama!