Nova sredstva u prijelaznom razdoblju za LAG "Prigorje"

Odlukom Ministarstva poljoprivrede LAG “PRIGORJE“ našao se među prvih deset od ukupno pedeset i četiri LAG-a na području Republike Hrvatske po visini sredstava koja su predviđena za korištenje u prijelaznom razdoblju od 2021. do 2023. godine. Visina potpore za navedeno razdoblje iznosi 5.400.892,96 kuna za Mjeru 19 „Potpora lokalnom razvoju u okviru inicijative LEADER (CLLD)“. Važeći Program ruralnog razdoblja Republike Hrvatske je od 2014.-2020. godine, ovim sredstvima iz prijelaznog razdoblja osigurana su sredstva za poslovanje LAG-a i raspisivanje natječaja iz postojeće Lokalne razvojne strategije LAG-a “PRIGORJE“ do 2023. godine. Do tada je u planu izrada nove strategije i nakon toga prelazak u sljedeće programsko razdoblje. 

LAG “PRIGORJE“ uskoro planira raspisati natječaj za potpore poljoprivrednim gospodarstvima iz sredstava koja su dobivena temeljem sustava nagrađivanja, o čemu smo vas već obavještavali, a trenutno radi na dobivanju sredstava iz prijelaznog razdoblja i izmjenama strategije kako bi se moglo dodijeliti što više potpora na planiranom natječaju s obzirom na to da postoji iznimno veliki interes poljoprivrednika. 

Svi zainteresirani poljoprivrednici mogu se za više informacija javiti u ured LAG-a “PRIGORJE“ i pratiti stranice LAG-a na kojima će biti objavljene najave i sami natječaji.

Izvor: LAG “Prigorje”

Pratite nas na društvenim mrežama!