Održana prezentacija za medije Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije -Komora je servis obrtnicima

S obzirom da u proteklom razdoblju u javnom prostoru egzistiraju različite priče o radu Hrvatske obrtničke komore i da prevladavaju različite etikete koje su najčešće negativno konotirane, Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije osjetila je potrebu da lokalnim medijima prezentira svoj rad.

– Ovu smo prezentaciju odlučili napraviti zbog toga što u javnom prostoru, a i u jednom dijelu našeg članstva obrtništva, vlada jedna nepopularna priča, a to je da Komora ne radi ništa. To nije istina i takva je percepcija plod predrasuda i nedostatka informacija. To bi voljeli promijeniti” – rekla je predsjednica Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Irena Kovačić te istakla kako je Obrtnička komora korisna obrtnicima, zastupa interese svih obrtnika i kako u ovakvom obliku opravdava svoje postojanje.

Na području županije danas je 1587 obrta sa preko 3500 zaposlenih u obrtu. Bez obzira na sve probleme, bilježi se kontinuirani rast obrtništva u našoj županiji, rečeno je na prezentaciji. Rade se savjetovanja za obrtnike kod otvaranja obrta, radnih odnosa, poreza, školovanja, polaganje majstorskih ispita, ispita o stručnoj osposobljenosti, zastupanje i predstavljanje obrtnika prema tijelima vlasti, poticanje i promidžba na sajmovima, u katalozima, društvenim mrežama, web stranicama, informiranje  o aktualnostima u obrtništvu. Komora organizira i sudjelovanje obrtnika na sajmovima u suradnji s partnerima: Obrtnički i gospodarski sajam u Križevcima, Viroexpo u Virovitici, Bjelovarski sajam u Gudovcu, Srednjovjekovni sajam u Šibeniku, Sajam gospodarstva u Mostaru, Mesap u Nedelišću i Zagorski gospodarski zbor u Krapini. Radi se i na cjeloživotnom učenju obrtnika kroz seminare i radionice te druge edukacije prema potrebama obrtnika. 

Nakon prezentacije, tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać istakao je kako obrtnici i oni koji to žele postati u Komori mogu dobiti sve informacije koje su im bitne za poslovanje te je pozvao sve obrtnike da iskoriste usluge koje im Komora nudi. 

-“Cilj nam je bio da pokažemo da se u našoj Komori radi puno i da pokušavamo biti servis našim članovima.  Jedan od aspekata djelovanja Komore  je zastupanje obrtnika pred tijelima vlasti od državne do lokalne gdje smo  jedina asocijacija koja zastupa interese svih obrtnika kad se donose propisi iz područja porezne, ekonomske i svake druge politike. Zastupamo njihove interese tako da se otklone dijelovi propisa koji ne idu u korist obrtnika. Nezadovoljstvo Komorom je i kod  onog dijela koji ne koristi usluge Komore i tu smo željeli poručiti ovom prezentacijom da ih pozivamo da dođu u Komoru i udruženja i predlože načine kako im mi, kao institucija, možemo olakšati poslovanje.” – rekao je tajnik Obrtničke komore Koprivničko-križevačke županije Božo Barać.

tk, ji/radiokrizevci.hr 

Pratite nas na društvenim mrežama!