Ove nedjelje smo za jedan čokoladni cheesecake!

Podloga:

✦150 g mljevenog keksa

✦100 ml mlijeka

✦100 g omekšalog margarina

✦100 g šećera

✦100 g otopljene čokolade za kuhanje

Priprema: Sve sastojke izmiješati i utisnuti u kalup promjera 26 cm. Ohladiti.

Krema:

✦200 g mliječne čokolade

✦400 ml vrhnja za šlag

✦300 g krem sira (npr. ABC sir)

✦130 g šećera u prahu

Priprema: Čokoladu nasjeckati i otopiti na pari. Ostaviti da se malo ohladi. Izmiksati vrhnje u šlag. Krem sir izmiksati sa šećerom, te dodati otopljenu i ohlađenu čokoladu. Smjesi dodati miksajući malo šlaga, pa sjediniti pjenjačom s ostatkom šlaga. Kremu premazati po podlozi.

Ganache:

✦150 ml vrhnja za šlag

✦150 g čokolade za kuhanje

Priprema: Vrhnje za šlag ugrijati do vrenja na laganoj vatri i preliti po sjeckanoj čokoladi. Miješati dok se čokolada ne otopi u potpunosti. Malo ohladiti i preliti po kremi. Ostaviti da se torta stisne nasobnoj temperaturi, pa staviti u hladnjak. Držati u hladnjaku.

Recept iz knjige Moji čokoladni kolači.

(GOSPODARSKI LIST)

Pratite nas na društvenim mrežama!