Projekt "Marijini obroci" u Osnovnoj školi Sveti Petar Orehovec

Lijepim vijestima privodimo kraju ovo korizmeno vrijeme. Ponosni smo na naše učenike koji su još jednom pokazali solidarnost s onima kojima je pomoć potrebna. Naime, kroz ovo vrijeme Korizme, vrijeme odricanja i dobrih djela, uključili smo se u projekt Marijini obroci i prikupljali sredstva za siromašnu i gladnu djecu diljem svijeta, poručuju iz Osnovne škole Sveti Petar Orehovec.

Cilj je bio da se učenici odreknu čokoladice, bombona ili igračke i taj novac doniraju za spomenutu djecu. Projekt je trajao 4 tjedna. Kroz to vrijeme učenici naše škole uspjeli su prikupiti 7.149,10 kuna (Matična škola: 2691,65kn, PŠ Fodrovec: 1885,15kn, PŠ Gregurovec: 1574,50kn, PŠ Miholec: 739,05kn i PŠ Bočkovec: 258,75 kn).

Cilj korizme je postignut! Učenici su pokazali veliko srce. Ovim sredstvima nahraniti će se i školovati 52 djece kroz cijelu školsku godinu. Trnove krune koje su ukrašavali cvjetićem svaki puta kada su donirali novce pokazauju i simboliziraju njihovo odricanje, solidarnost i veliku ljubav prema potrebitima. Trnove krune postale su prekrasni vijenci , a vjerujemo da će tako biti i sa životima djece koja će primiti pomoć koju su naši učenici prikupili i poslali.

Sretan i blagoslovljen Uskrs!

Osnovna škola Sveti Petar Orehovec

Pratite nas na društvenim mrežama!