Prošao je Uskrs, ali pisanice Jovanke Pavičić ostaju za uspomenu

Naša sugrađanka Jovanka Pavičić oduvijek se bavi ručnim radom. Članica je Dnevnog boravka Gradskog društva Crvenog križa Križevci, a 2014. sudjelovala je u radionici izrade čunčane čipke pod vodstvom Emine Baričević.

-»Znam puno ručnog rada izrađivati, ali nešto kao čunčana čipka do tada nisam znala. To nema veze ni sa heklanjem, niti štrikanjem, ni goblenom, niti zlatovezom nego sam morala ispočetka učiti. Bilo je dosta teško, skoro sam odustala, ali upornošću sam i to naučila. Od čunčane čipke se može svašta napraviti, razni tabletići, aplikacije na odjevne predmete, nakit, radile smo i kuglice za bor ukrašene čipkom, a sada i pisanice za Uskrs.

Radionice mi pričinjavaju veliko zadovoljstvo jer ljepše je biti u društvu nego sam. Vrlo rado poklonim svoje radove za bilo koju prigodu.«- kazala nam je Jovanka Pavičić o svojim rukotvorinama.

Izrađuje pisanice ukrašene čunčanom čipkom, ali i u drugim tehnikama. Svaka pisanica posebna je i lijepa na svoj način. Pronalazi zadovoljstvo u njihovom ukrašavanju pa smo zabilježili neke rukotvorine gospođe Jovanke koje nakon ovog Uskrsa ostaju za uspomenu.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!