Proslava Tjedna zdravlja u Dječjem vrtiću Križevci

Ove godine, povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja od 6. do 9. travnja, Hrvatski zavod za javno zdravstvo, u sklopu projekta Živjeti zdravo, a u suradnji s Hrvatskom udrugom medicinskih sestara, Društvom medicinskih sestara dječjih vrtića, Poliklinikom SUVAG, Dječjim vrtićem Slavuj iz Strmca (Sveta Nedjelja) i Dječjim vrtićem Drniš, pod stručnim vodstvom prof. dr.sc.Sanje Musić Milanović organizirao je proslavu Tjedna zdravlja u vrtiću.

Tjedan zdravlja u vrtiću pokrenut je kako bi zajedno s djecom i obiteljima osvijestili važnost brige o zdravlju od ranog djetinjstva i naučili nove načine kako djeci približiti zdrave navike.

Aktivnosti su organizirane tako da se svaki dan obilježava jedna od aktivnosti važnih za očuvanje zdravlja. Tako smo u utorak, 6. travnja, s djecom razgovarali o važnosti tjelesne aktivnosti pod geslom ,,Uskočimo U Utorak!”. U srijedu, 7. travnja obilježava se Svjetski dan zdravlja na temu ,,Izgradimo pravedniji, zdraviji svijet.” Naši mališani su kroz razne priče i ponuđene slikovnice učili o važnosti higijene ruku i brige o vlastitom zdravlju.

Za zdravlje je važna i pravilna prehrana koja nije dostupna svima te su aktivnosti usmjerene i na temu prehrane uz moto ,,Super-zdrava Srijeda!”, a 8. travnja ,,Čuvali smo Čistu vodu u Četvrtak!” provedbom brojnih aktivnosti o važnosti vode za život te poticanjem svijesti o važnosti očuvanja prirodnih resursa. Na samom kraju tjedna, u petak ,, Probdijemo Pospani Petak!” proveli smo aktivnosti uz osvješćivanje važnosti odmora i sna za zdravlje.

Na mrežnoj stranici projekta Živjeti zdravo, u rubrici #ŽivjetiZdravoUVrtiću, nalaze se dodatne ideje za vrtiće i roditelje, ali i niz materijala kojima se mogu koristiti svi koji žele pronaći ideje za aktivnosti s djecom.

Na mrežnim stranicama Dječjeg vrtića Križevci pogledajte galeriju fotografija, a ovdje je samo mali presjek aktivnosti provedenih u našim skupinama.

Svima malima i velikima jedan veliki poZDRAV uz poruku ,,Živite zdravo”!

Izvor i foto: Dječji vrtić Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!