Skin positivity – svjetski pokret čija je glavna poruka da je svatko lijep na svoj način

Zahvaljujući Instagramu, Twitteru i TikTok razvili su se pokreti koji u potpunosti ruše uvriježene standarde. Posebno beauty industrije. Sve postaje jasnije ako spomenemo pokrete Free the Pimple, Less is More i Lose Hate, not Weight.

Danas smo više nego ikad svjesni kako osobe u ‘online’ svijetu uživo ne izgledaju niti malo savršeno kao na fotografijama. Dapače, o svojim svakodnevnim problemima poput akni, strija i celulita ‘slavne’ osobe progovaraju otvoreno i bez cenzure. 

No, danas oči javnosti nisu više toliko usmjerene prema ‘slavnim’ osobama. Velik broj anonimnih, no kroz društvene mreže vrlo utjecajnih mladih žena progovorilo je o svojim problemima s kožom. Svaka od njih barem je jednom u životu ostala kod kuće netom prije izlaska gledajući se u ogledalo i misleći kako je njezina koža lica toliko strašna da će zgroziti druge ljude, svaka je imala  najmanje jedan neugodan nadimak koji su izmislili brutalni vršnjaci i baš svaka od njih je imala male epizode anksioznosti pri susretu s novim ljudima, koji još ne znaju kako njihovo lice izgleda uživo.

Najvažnije od svega je osobama koje se godinama sukobljavaju s aknama, pigmentacijom, ožiljcima, cistama, rosaceom… dati do znanja da u svojoj bitci nisu same i da kožu treba voljeti, prihvatiti i njegovati iznutra i izvana!

Izvor: tportal
Foto: Pixabay

Pratite nas na društvenim mrežama!