Sportska dvorana u Svetom Petru Orehovcu – neće više biti tjelesne i zdravstvene kulture po hodnicima škole

Dugoočekivani projekt u Svetom Petru Orehovcu je izgradnja školske sportske dvorane. Realizira se uz pomoć Koprivničko-križevačke županije,

vrijednost joj je nešto više d 18 milijuns kuna, a djeca će na tjelesni odgoj u novu dvoranu od drugog polugodišta nove školske godine .

– Dobro napreduju građevinski radovi i prva etaža je gotova. Vjerujemo da će vrlo brzo i druga etaža armirano-betonske konstrukcije biti gotova i možda ćemo krajem lipnja  imati krovnu konstrukciju. Rok je krajem studenog, odnosno početkom prosinca i vjerujem da će biti i unutrašnjost uređena te okoliš i oprema koja je predviđena.  Od veljače, kad počinje drugo polugodište nove školske godine, će djeca imati jedan prekrasni objekt i s veseljem moći krenuti na tjelesni. Vjerujem da će to biti preporod« – kaže načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak.

Podsjeća da  su i prije učenici Osnovne škole Sveti Petar Orehovec, usprkos otežanim uvjetima odvijanja sportskih aktivnosti i u sportovima koji su dvoranski, ostvarivali odlične rezultate i na nacionalnim natjecanjima: košarkaši 5. i 6. razreda u Vinkovcima su bili treći na državnom nivou,

– »Sad kad imamo dvoranu moći će se prepoznavati talenti u mnogim sportovima, ali i cjelokupna zajednica će dobiti jedan prekrasan objekt za sva druga događanja.  Ona se zove školska dvorana, ali je zapravo općinska. Znači, to je školska dvorana koja će služiti i za potrebe raznih sajmova, koncerata i drugih događanja koji se mogu održati u takvom prostoru. Dvorana se odlično uklapa u okoliš tako da stanovnici Svetog Petra Orehovca, posebno mladi mogu biti zadovoljni« – napominje načelnik Franjo Poljak.

ji/radiokrizevci.hr

foto: općina Sveti Petar Orehovec

Pratite nas na društvenim mrežama!