Stanovnici jedva dočekali – Škotska, Wales i Irska ublažile mjere protiv covida-19: otvorili trgovine, muzeje, teretane, pubovi, kafići i restorani opet primaju goste…

Škotska, Wales i Irska u ponedjeljak su ublažile svoje restriktivne mjere uvedene zbog koronavirusa, prenosi agencija dpa.

Škotska je otvorila sve trgovine, muzeje, teretane i sportske dvorane. Pubovi, kafići i restorani smiju raditi vani za skupine od najviše šest ljudi. Unutra se smije jesti do 20 sati, a alkohol se poslužuje samo na terasama.

Ponovno su dopušteni i radovi u tuđim domovima, poput čišćenja, popravaka, soboslikarstva i dekoriranja.

Ranije su smjeli raditi samo frizeri, trgovine s opremom za kuću, električari i prodavaonice automobila, a sportom su se vani smjeli baviti samo tinejdžeri stari između 12 i 17 godina, piše dpa.

U Walesu su također otvoreni restorani i kafići, no još uvijek se ne smije jesti unutra.

Ponovno je dopušteno i putovanje između Škotske, Engleske i Walesa, a turistički smještaji smiju ponovno primati goste.

U Irskoj su ponovno počeli sportski treninzi vani za mlađe od 18. Stanovnici smiju opet igrati tenis i golf te posjećivati vanjske atrakcije poput zooloških vrtova.

Dvoje ljudi koji su se u potpunosti cijepili u Irskoj se ponovno mogu sastati, bilo to unutra ili vani.

Do 12. travnja je sastanak vani bio dopušten osobama iz samo dva kućanstva, a stanovnici su se smjeli kretati svojim okrugom samo zbog vježbe ili rekreacije.

Izvor: slobodnadalmacija.hr im/radiokrizevci.hr Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!