U knjižnici je proslavljen 8. rođendan kampanje Čitaj mi!

U multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković” Križevci jučer je proslavljen 8. rođendan kampanje Čitaj mi! 

Međunarodni dan dječje knjige (ICBD – International Children’s Book Day) obilježava se svake godine da bi se istaknula važnost dječje knjige te potaknula i razvila ljubav prema čitanju. Kao datum obilježavanja izabran je rođendan Hansa Christiana Andersena – 2. travnja, kazala je dopredsjednica Hrvatskog čitateljskog društva Snježana Berak te istakla važnost čitanja djeci od najranije dobi.

Nacionalnu kampanju za poticanje čitanja naglas djeci od rođenja “Čitaj mi!”  zajednički provode Hrvatsko knjižničarsko društvo, Hrvatsko čitateljsko društvo, Hrvatsko pedijatrijsko društvo, Hrvatska udruga istraživača dječje književnosti i Hrvatsko logopedsko društvo uz potporu UNICEF-a Hrvatska.

 Ovogodišnja obljetnica održava se u Godini čitanja koju je Vlada Republike Hrvatske proglasila na prijedlog Ministarstva kulture i medija, a u sklopu Akcijskog plana Nacionalne strategije poticanja čitanja koja pridonosi razvoju kulture čitanja i omogućava što većem dijelu društva čitanje sa zadovoljstvom i razumijevanjem.

U obilježavanju 8. rođendana kampanje Čitaj mi sudjelovali su  i ambasadori čitanja u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković”, gradonačelnik Mario Rajn te Dora i Larissa Kalaus koji su djeci čitali. Članovi dramske družine “Kolibrići” također su razveselili prisutne izvedbom djela Ephraima  Kishona “Na sliku i priliku”.  

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!