U knjižnici se uspješno provodi projekt "Čitaj mi"

Gradska knjižnica “Franjo Marković” uspješno provodi projekt “Čitaj mi danas, sutra, prekosutra – čitaj mi svaki dan”. Projekt traje već tri godine.


-“Riječ je o platnenim vrećicama punim priča, odnosno torbicama koje su namijenjene djeci, ali i njihovim roditeljima, bakama i djedovima. Sadržaj vrećice čini edukativna literatura za odrasle iz područja psihologije, odgoja i obrazovanja, slikovnice, edukativna igra, bojanka i bojice.


Izabrali smo za svakoga ponešto kako bi potaknuli roditelje da se što kvalitetnije druže sa svojom djecom želimo osvijestiti važnost provođenja kvalitetnog zajedničkog vremena sa djecom. Roditeljima dajemo ideju kako to može biti zabavno čitajući i slušajući priče te igrajući edukativne igre.
Glasno čitanje, osim što je aktivnosti koja će povezivati i približiti cijelu obitelj, od onih najmlađih do najstarijih članova, iznimno je važna za djecu. Djeca od najranije dobi povezuju čitanje i knjige sa ugodnim osjećajima. Glasno čitanje potiče djecu na stvaranje zvukova, brže će početi govoriti i obogatiti svoj rječnik. Djeca na taj način razvijaju i osjetilo sluha, vida i opipa te prepoznaju slike iz slikovnica povezujući ih sa predmetima iz svoje okoline. Tako će zasigurno kao školarci postati samostalni i vjerni čitatelji.


Ovaj projekt se pokazao iznimno uspješnim i naše torbice se redovito posuđuju” – kaže knjižničarka na Dječjem odjelu Gradske knjižnice “Franjo Marković” Marina Srbljinović.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!