U podne je započela još jedna sjednica Vlade RH na kojoj se raspravlja o aktualnoj situaciji

Od podne se održava sjednica Vlade ,a premijer Plenković i ministri objavit će informacije o koronavirusu u Hrvatskoj, a na dnevnom je redu sjednice i prijedlog zakona o izmjenama Zakona o vodama

Danas je, podsjetimo, zabilježeno 3217 novih slučajeva koronavirusa na 11.0216 testiranih. Preminulo je 36 osoba. Epidemiolog Kaić iz vladinog Znanstvenog savjeta danas je kazao da bi se zbog rasta broja slučajeva moglo razmatrati zatvaranje terasa kafića.

O aktualnoj epidemiološkoj situaciji

“Danas imamo 800-njak slučajeva nego prije tjedan dana. Važno je apelirati na osobnu odgovornost sugrađana. Vodimo se politikom laganijih mjera”, rekao je na početku Plenković. “Važno je da ljudi razumiju da će na 45 zaraženih u Hrvatskoj, jedna preminuti u narednim tjednima”, dodao je.

“Nosite maske, provjetravajte prostorije, nemojte biti blizu ostalim ljudima. Nema te mjere koja je snažnija od osobne odgovornosti”, dodao je.

O cijepljenju 

“EMA je bila jasna – koristi su veće od rizika. I mi smo se cijepili i nemamo nikakvih poteškoća, što znači da je cjepivo pouzdano i s njim se treba nastaviti cijepiti. Naručili smo i dodatne doze Pfizera. Do kraja lipnja imat ćemo preko 2 milijuna doza cjepiva”, rekao je i dodao da će prije ljeta bit procijepljeno 50 posto odraslih.

O slučaju preminule djevojčice

“Nažalost imali smo težak slučaj u Novoj Gradiški. Još jednom izražavamo žaljenje. Ravnatelj Centra je smijenjen, u tijeku su nadzori i inspekcijski i drugi da se utvrdi je li došlo do profesionalnih pogrešaka. Jutros je bio još jedan incident u Ivanićgradu, na svu sreću napad na socijalne radnike je spriječen, policija je promptno reagirala i privela napadače.”

Čestitao je Svjetski dan Roma i zahvalio na jučerašnjoj raspravi na Aktualnom prijepodnevu.

“Jučer smo ministrica Vučković i ja bili na otvorenju jednog dječjeg vrtića. Gradi se 200 dječjih vrtića diljem Hrvatske u manjim naseljima. Radi se o konkretnoj demografskoj mjeri”, dodao je.

Izvor: nacional.hr

Foto: Vlada RH

Pratite nas na društvenim mrežama!