U Svetom Petru Orehovcu gradi se dječji vrtić »Mali Petar«

Prema planu dječji vrtić »Mali Petar« u Svetom Petru Orehovcu trebao bi započeti s radom od jeseni. Građevina je gotova, jedino predstoji uređenje okoliša. Vrijednost investicije je 10,5 milijuna kuna, a kandidiran je na Program ruralnog razvoja.

Završena je i druga faza uređenja dječjeg vrtića u Gornjem Fodrovcu i raspisan je natječaj za treću fazu i u kolovozu se očekuje da i taj objekt bude završen.

-»Donesena je odluka da se osnuje ustanova, moramo registrirati programe,  napraviti predupise i zaposliti određeni broj djelatnika. Računamo da će biti pet grupa djece, od toga tri u Svetom Petru Orehovcu i dvije u Gornjem Fodrovcu. Očekujemo da će biti preko 60-tero djece, možda i do 80-tero. Nadamo se da ćemo na jesen prisustvovati otvorenju vrtića i ulasku djece radosno u te prostore.

Na žalost,demografija je takva da u pojedinim naseljima ima malo djece i nemaju se s kime družti niti igrati. Odlazak djece u vrtić će omogućiti njihovu socijalizaciju, njihove kontakte, razvoj. Djeca trebaju od najranije dobi biti uključena u takve programe i vjerujem da će to biti prvenstveno njima na korist, a na zadovoljstvo njihovim roditeljima i svima nama« – kaže načelnik općine Sveti Petar Orehovec Franjo Poljak.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!