50 godina postojanja Košarkaškog kluba "Radnik Križevci" obilježiti će se manifestacijom "24 sata košarke"

U subotu, 12. lipnja 2021. godine KK “Radnik Križevci” proslavit će 50. godina postojanja i rada manifestacijom po imenu “24 sata košarke”. Košarkaški klub osnovan je 1971. godine, a pod imenom KK “Radnik” djeluje od 1981.godine. Sve ovo vrijeme aktivno djeluje i okuplja veliki broj mladih Križevčana ,a klub je naravno sastavljen od domaćih igrača. Osim muške ekipe i mlađih uzrasta, također je ustrojen i osnovan Ženski košarkaški klub Radnik koji bilježi sjajne rezultate.

Kako doznajemo, prvotna ideja obilježavanja ove značajne obljetnice kluba bila je “slavljenička utakmica” u dvorani, ali zbog situacije s pandemijom koronavirusa, sve to nema smisla kad na utakmici ne smije biti navijača. Prema trenutnim epidemiološkim mjerama, treniranje je zabranjeno u dvoranama, ali je dozvoljeno na otvorenom. Stoga su u KK Radnik povukli sjajan potez i odlučili organizirati manifestaciju “24 sata košarke” na vanjskom terenu Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog s početkom u 9:00 sati. Spomenimo kako je ovih dana, s obzirom na situaciju, vanjsko igralište kod gimnazije, glazba, košarka i druženje ionako dobitna kombinacija puna pozitive, energije i zabave.

“Ne odustajemo od utakmice u dvorani, ali eto virus određuje stvari i morat ćemo se za sada malo prilagoditi situaciji. Stoga smo se okrenuli realnijim stvarima…
“24h košarke” je manifestacija na otvorenom kojom bi obilježili 50 godina postojanja kluba. Sve generacije kluba od početnika pa sve do veterana će sudjelovati i odigrat će se 10-ak utakmica ukupno, tu će biti i utakmica iznenađenja pa ćemo tako vidjeti košarkaške suce, roditelje, trenere na omiljenom terenu.
Cilj je okupiti sve koji dišu košarku na jednom mjestu taj dan.”– poručuju iz Košarkaškog kluba Radnik Križevci

Kako bi se što bolje zabavili, dodatno će atmosferu podići gastro-glazbeni program u kojem će sudjelovati naš DJ Ivan Krnjić, svima poznat pod nadimkom Krnja, te novootvorena križevačka zalogajnica Time Out.

Tekst: šv/radiokrizevci.hr

Foto: KK Radnik Križevci Facebook

Pratite nas na društvenim mrežama!