Besplatnim razgledom Muzeja, online premijerama i koncertom danas se obilježava Međunarodni dan muzeja

Na današnji Međunarodni dan muzeja, 18. svibnja, muzeji diljem svijeta skreću pozornost široj javnosti na kulturnu baštinu i ulogu muzeja u njenom komuniciranju. S ciljem promoviranja svoga rada muzeji organiziraju različita događanja. Gradski muzej Križevci, kao i svake godine, 18. svibnja obilježava ovaj dan svojim programom, a program i ulaz u Likovnu galeriju i Gradski muzej Križevci je BESPLATAN.
Ravnateljica Gradskog muzeja Križevci Tea Hatadi istakla je da su u ovogodišnjem obilježavanju Međunarodnog dana muzeja održane online premijere 120 godina Veterinarskog zavoda u Križevcima: vodstvo kroz izložbu i Osvrt na kasnobrončanodobno nalazište Kalnik – Igrišče.
Posjetitelji mogu razgledati izložbu u Likovnoj galeriji uz 120 godina Veterinarskog zavoda u Križevcima.

Međunarodni dan muzeja otvorio je gradonačelnik Mario Rajn koji je uputio čestitke uz ovaj dan:
-“Drago mi je da smo se uključili u obilježavanje ovogodišnjeg Međunarodnog dana muzeja. Tema Međunarodnog dana muzeja je dosta sugestivna, pogotovo u kontekstu pandemije, ali i za nas kao grad i neku odrednicu u narednim godinama, u budućnosti Muzeja sa svim našim nastojanjima da Gradskom muzeju osiguramo značajno veći prostor u našoj županijskoj palači za koju smatramo da bi bila prihvatljivo mjesto da možemo sve eksponate adekvatno prezentirati” – rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

U atriju Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci harfistica Doris Karamatić za sve posjetitelje Međunarodnog dana muzeja pripremila je program pod nazivom Relaxing Harp – filmski soundtrack, a kako i u samom nazivu stoji, mogli su uživati u glazbi najpoznatijih tema iz filmova poput Flashdance, Kosa, Mambo Kings, Shrek, Schindlers list, 007. Sve to uz opuštajuće zvukove harfe.

ji/radiokrizevci.hr, Gradski muzej Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!