Bliži se najveća koprivnička utrka – II. Koprivnički polumaraton

U organizaciji Atletskog kluba Koprivnica i pod pokroviteljstvom Grada Koprivnice, u subotu, 15. svibnja 2021. godine održat će se 2. Koprivnički polumaraton. Trčat će se utrke duge 21 kilometar te pet kilometara.

Tim povodom  je održana konferencija za medije u središnjem gradskom parku.

Moram zahvaliti našem Atletskom klubu Koprivnica i svima onima koji doprinose da taj klub ide naprijed. Sretan sam što se u Koprivnici razvija ova lijepa atletska priča – rekao je Mišel Jakšić, gradonačelnik te poželio dobrodošlicu svima koji će doći trčati u Koprivnicu.

Tehničke detalje vezano uz organizaciju događaja izložila je Sonja Rušak, predsjednica Atletskog kluba Koprivnica.

Prijave su u tijeku i otvorene su do dana utrke. Svi koji su se prijavili i uplatili do 30.4. imaju osiguran startni parket, a za sve koji se prijave i uplate nakon 30.4. organizator nije dužan organizirati potpuni startni paket – kazala je Sonja Rušak te dodala da će se u startnom paketu nalaziti brojne stvari potrebne našim trkačima, a paketi će se moći podići u zgradi Pučkog otvorenog učilišta na Trgu bana Jelačića.

Pobjednike u obje kategorije čekaju vrijedne i velike nagrade brojnih sponzora.

Prošlogodišnji polumaraton izazvao je oduševljenje kod sudionika, a i organizatori su pokazali kako su dorasli zadatku koje je bio stavljen pred njih. Ove godine očekuje se oko 300 sudionika, a organizatori poručuju kako su spremni za nove izazove koje organizacija ovakvog događaja iziskuje s obzirom na situaciju izazvanu korona virusom.

(Grad Koprivnica)

Pratite nas na društvenim mrežama!