Čestitka povodom Međunarodnog praznika rada i blagdana svetog Josipa Radnika

Poštovane građanke i građani,

Na današnji dan, 1. svibnja, slavimo Međunarodni praznik rada i blagdan svetog Josipa Radnika te obilježavamo sve civilizacijske dosege koje smo postigli u borbi za veća prava radnika i bolje ekonomske i životne uvjete. S velikim poštovanjem prisjećamo se i svih žrtvi koje su doprinijele stvaranju humanijeg i pravednijeg sustava koji počiva na solidarnosti i kojeg zajedničkim snagama želimo učiniti još boljim i učinkovitijim.

Jednakost, poštivanje prava čovjeka, vladavina prava i socijalna pravda temelj su društvenog napretka kojim želimo ostvariti jednake mogućnosti ne samo u radu, već i obrazovanju te svim ostalim područjima života za sve naše sugrađane. Vjerujemo da ćemo usprkos ovoj pandemiji koja je negativno utjecala na naše živote i gospodarstvo, kroz brojne projekte Županijske uprave koje smo pokrenuli u području zdravstva, obrazovanja i gospodarstva, pozitivno utjecati upravo na očuvanje radnih mjesta koje su temelj egzistencije. Tome će pridonijeti i više od pet milijardi kuna vrijedne nacionalne investicije koje se provode u Podravini i Prigorju, a koje će omogućiti još snažniji razvoj gospodarstva i brojne prilike za otvaranje bolje plaćenih radnih mjesta.

Dragi naši sugrađani, čestitamo vam Međunarodni praznik rada i blagdan svetog Josipa Radnika u nadi da ćemo zajedničkim naporima okončati ove izvanredne okolnosti te snažno i odlučno i dalje doprinositi trajnoj borbi očuvanja radnička prava kao zaloga za bolju budućnost!

Župan Darko Koren, zamjenik župana Ratimir Ljubić te

predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar

Pratite nas na društvenim mrežama!