Danas je Dan Osnovne škole "Vladimir Nazor" Križevci

Zbog epidemioloških mjera danas se skromnije obilježava Dan Osnovne škole Vladimir Nazor u Križevcima. Veći dio događanja moći će se popratiti putem mrežnih stranica .

-“Cijeli događaj smo bazirali oko Vladimira Nazora čije ime i nosi naša škola. “Bijeli jelen” je knjiga koja je nekako najupečatljivija njegova knjiga i iskoristili smo ilustraciju Josipa Generalića, svjetski poznatog slikara da bude naš novi zaštitni znak, odnosno logo škole. Škola koje nose ime Vladimira Nazora u Hrvatskoj ima dosta i mi smo odlučili da povežemo njegovu najpoznatiju knjigu za školski uzrast s ilustracijom ovog slikara. Tijekom obilježavanja ovogodišnjeg Dana škole otvoriti ćemo i novu web stranicu, a otvorenje izložbe Josipa Generalića Tragom bijelog jelena u našoj školi je danas u 13:30 h uz manji broj gostiju i učenika. 

Naša učenica Leni Nendel otvara izložbu jer je jučer u australskom veleposlanstvu primila prvu nagradu za jedan svoj prekrasan likovni rad. Izložba, koju nam je ustupio unuk Josipa Generalića i time i autorska prava za korištenje autorskih prava Bijelog jelena,  je jedna od najjačih koja je bila posljednjih godina u Križevcima. To će učenici moći vidjeti i to je građanski odgoj u pravom smislu riječi.   

Izložbom i likovno-literarnim radionicama obilježavamo Dan škole.

Radove naših učenika nastalih na radionicama u školskoj knjižnici i s učiteljicama razredne nastave i likovne kulture objedinit ćemo u vritualnu izložbu . – “izjavio nam je ravnatelj škole Igor Brkić.

Čestitke učenicima i svim djelatnicima škole uz današnji dan!

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!