Danas obilježavamo Međunarodni dan roditelja prijevremeno rođene djece

Danas, 3. svibnja obilježava se Međunarodni dan roditelja prijevremeno rođene djece. Prema podacima, u Hrvatskoj se godišnje rodi između 2500 i 3000 ‘palčića’. U Hrvatskoj postoji i udruga posvećena prerano rođenoj djeci i njihovim roditeljima – Klub roditelja nedonoščadi Palčić koja kroz brojne edukacije i događanja osvješćuje javnost o prerano rođenoj djeci i borbi koju prolaze njihovi roditelji.

Prigodno uz Međunarodni dan roditelja prijevremeno rođene djece dijelimo tekst upravo sa stranice spomenute udruge.
‘Svima Vama koji stojite sada kraj inkubatora gledajući u njemu svoj život, svoje sve,dok usne šapuću tihu molitvu, svima Vama koji sjedite kraj bolničkog kreveta hrabreci svoje malene heroje,svima Vama koji ih poljupcem budite da bi krenuli u dnevnu rutinu pregleda i terapija,svima Vama koji ste sve to već prošli i sada uživate u plodovima tog mukotrpnog rada i svima Vama koji ne možete zagrliti svoje Palčiće, koji ih grlite ZAUVIJEK samo srcem i suzama.
Hvala Vam što postojite i što svojim svjetlom obasjavate put svima onima koji će tim putem tek krenuti!’ (Preuzeto s Facebook stranice Kluba roditelja nedonoščadi Palčić’

Izvor: palčići.hr

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!