Danas obilježavamo Međunarodni dan sporta

Međunarodni dan sporta obilježava se posljednje srijede u mjesecu svibnju s ciljem poticanja djece i odraslih na bavljenje sportom i rekreacijom.

Dobrom voljom i pozitivom ljudi diljem svijeta uključuju se u različite aktivnosti kao što su vježbanje, sportovi ili pak zdravi način života i prakticiranje zdravih životnih navika. Organiziraju se i održavaju različita natjecanja i programi koji privlače pozornost mnogih pa čak i onih koji ne sudjeluju.

Na poseban način Dan sporta obilježava se u školama dodatnim tjelesnim aktivnostima, satima tjelesne i zdravstvene kulture ili se pak u vrtićima izdvaja vrijeme za kakve šetnje, igre i drugo primjereno njihovom uzrastu. Sport utječe na pravilan rast  i razvoj djece, uči ih toleranciji i  osnaživanju odnosa s drugima. Kroz sport  se učimo biti odgovorni i poštovati jedni druge.

Obilježavanje ovog velikog sportskog dana prilika je za bavljenje sportom i sportsku rekreaciju kojom se kod građana diljem svijeta želi potaknuti pozitivni stav prema tjelesnom vježbanju, aktivnom i zdravom načinu života.

Izvor: vusz.hr, Foto: Pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!