Darivateljima krvi uručene zahvalnice i priznanja – krv je nezamjenjiva, vraća život!

Kao što smo već javljali, povodom obilježavanja Svjetskog dana Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, gradonačelnik Mario Rajn održao je jučer prijem za višestruke dobrovoljne darivatelje krvi te im zahvalio na humanosti i nesebičnosti u davanju dijela sebe za spas života i zdravlja oboljelih i unesrećenih. 

-“Gradsko društvo Crvenog križa Križevci učinilo nam je puno stvariprošle godine na ponos i na diku u iznimnim situacijama kad su potresi, pogotovo u području Petrinje, krajem godine  napravili veliku štetu. Djelatnici CK i volonteri proveli su brojne dane na terenu istovremeno odričući se  bivanja i s vlastitim obiteljima, dijelom bivanja i u strahu, ali i nesebičnim radom upravo u Križevcima budući da je trebalo sve pripremati. Govorim to jer obilježavamo Svjetski dan Crvenog križa. Vama, drage darivateljice i darivatelji i ove godine zahvaljujem za svaku darivanu dozu. Svaki puta kad dajete krv, dajete najdragocjenije od sebe, ali uvijek pomažete spasu barem jednog ljudskog života.  Za to ću vam reći jedno veliko, iskreno, ljudsko HVALA!” – rekao je gradonačelnik Mario Rajn.

Predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Križevci dr. Franjo Husinec rekao je da je da je ovo dan kada se darivateljima želi odati priznanje jer ta aktivnost je jedna od najznačajnijih aktivnosti koje ima Crveni križ. 

-“Krv je dragocjena, znak života, nezamjenjiva je, vraća život, ugroženima i oboljelima, bolesnima vraća bolje životno stanje. Toliko je značajna da kroz stoljeće svi smo bili svjesni koliki je to doprinos medicini u onom najhumanijem obliku, brizi za čovjeka. Prigoda je da se zahvali za darovanu krv, vaše davalaštvo je herojski čin. Obilježavamo  Svjetski dan darivanja krvi 14. lipnja i

Dan darivanja krvi u Hrvatskoj 25. listopada. Što reći, nego HVALA! Hvala vam za sve što činite, za ono što drugima prenesete takav poziv da treba pomoći. Nema plemenitije stvari nego pomoći drugome” – naglasio je Franjo Husinec

Predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus kazala je da je ova dvorana ispunjena humanosti. 

-“Dobrovoljni darivatelji krvi daju ono najviše što mogu, a to je dio sebe.  Obilježavamo Svjetski dan Crvenog križa i Tjedan Crvenog križa” – rekla je Đurđica Trbus te istakla da je ove godine Tjedan Crvenog križa posvećen mentalnom zdravlju i da svatko sebi posveti ovaj tjedan. Osvrnula se na aktivnosti volontera Crvenog križa koji sudjeluju u brojnim akcijama. Njih 14 bilo je na pomoći građanima prošle subote u akciji cijepljenja. 

-“Budite humani i dalje i odvojite pet minuta mira za sebe!” – rekla je Đurđica Trbus. 

Darivateljima krvi uručene su zahvalnice i priznanja, a među darivateljima bio je i Jadranko Mihalić koji je primio priznanje za 100 davanja krvi i time ušao u Klub 100 dobrovoljnih darivatelja krvi u Koprivničko-križevačkoj županiji.

Darivatelj krvi Jadranko Mihalić koji je to humano djelo učinio 100 puta i u ime nagrađenih se obratio:

-“Hvala svima na davanju krvi, bilo to jednom ili sto puta. Mislim da bi svi trebali odvojiti bar pola sata da probaju dati krv. Treba educirati mlade da krenu i da vide da to nije ništa teško” – poručio je Jadranko Mihalić.    

Gradonačelnik Mario Rajn uručio je cvijeće i čestitao Đurđici Trbus na 16 godina rada i zalaganja za humanost te provođenje brojnih aktivnosti i projekata u Gradskom društvu Crvenog križa Križevci kao i na izboru za predsjednicu Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije te poželio i ovdje mnogo uspjeha u radu. 

PRIZNANJA SU URUČENA SLJEDEĆIM DARIVATELJICAMA I DARIVATELJIMA KRVI:

25 davanja – žene – značka s oznakom broja davanja krvi

1. ANA TOPOLOVEC

40 davanja – muški – značka s oznakom broja davanja krvi

1. TOMISLAV KRANJČEVIĆ
2. MARIO NEMEC
3. IVICA MIGLEZ
4. BORIS JELEN
5. DOMINIK MIKULEC
6. IVICA VALEK
7. STEVO SUBOTIČANEC
8. TOMISLAV PICIN
9. MARIJAN NEMEČEK
10. DALIBOR VRHOVEC

35 davanja- žene – zahvalnica i brončani znak priznanja

1. JUSTINA MIGLES
2. BRANKA PETRANOVIĆ

50 davanja muški-zahvalnica i brončani znak priznanja

1. TOMISLAV STRUČIĆ
2. IVAN MARTINEK
3. ZORAN KOKOT
4. MILAN KRAMAR
5. MARIJAN MIKULČIĆ
6. MLADEN POŽGAJ
7. IVICA LACKOVIĆ

55 davanja-žene-zahvalnica i srebrni znak priznanja

1. MARIJA ŠTUBELJ

75 davanja muški – zahvalnica i srebrni znak priznanja
1. GORAN POKOS
2. ŽELJKO JUKIĆ

100 davanja muški- zahvalnica i zlatni znak priznanja

1. JADRANKO MIHALIĆ

OBITELJSKA ZAHVALNICA ZA DDK

1. JUKIĆ ŽELJKO
2. JUKIĆ KARMEN

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!