Domišljati kinezi napravili golemu kopiju Titanica kao turističku atrakciju

Više od stoljeća od zlosretne sudbine, olupina Titanica će isplivati na površinu u kineskom turističkom parku gdje će posjetitelji moći provesti noć u golemoj luksuznoj kopiji broda.

Investitor je na pothvat bio inspiriran filmom iz 1997. o nesretnoj plovidbi, koji je jedan od najpopularnijih filmova u Kini.

Izvorni luksuzni brod, najveći do tada sagrađen i proglašen nepotopivim, postao je sinonim za nesreću od potonuća u Atlantiku 1912. nakon udara u ledenjak.  Život je tada izgubilo 1500 ljudi.

Investitor Su Shaojun uložio je u šest godina gradnje raskošne kopije duge 260 metara više od 150 milijuna dolara. “Nadam se da će brod biti tu i za 100 ili 200 godina”, kaže Su. “Gradimo muzej za Titanic.”

Sve od blagovonice do luksuznih kabina, pa čak i ručki na vratima u stilu je originalnog Titanica.

Brod je glavna atrakcija u zabavnom parku u pokrajini Sečuan udaljenoj tisuću kilometara od mora.

Izrađena je i kopija luke Southampton u kojoj se filmski junak Jack (Leonardo DiCaprio) ukrcava na brod nakon što je osvojio kartu na okladi.

Cijena noćenja je oko 150 dolara i pruža ugođaj krstarenja na brodu s pet zvjezdica, kaže Su. Uz funkcionirajući parni motor gosti će imati dojam da su na pravom brodu, dodaje.

Su se nada da će atrakciju godišnje posjetiti pet milijuna posjetitelja.

Izvor: n1, Foto: pixabay.com, im/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!