Godina dana projekta “Zdrav život za sve”

Projekt Zdrav život za sve živi već godinu dana. Sretni smo što prvi rođendan obilježavamo u potpuno obnovljenom Društvenom centru s teretanom i što smo uspjeli organizirati sve predviđene radionice. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i sufinancira ga Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Nositelj projekta je Atletski klub Križevci, a partneri su Udruga za sport, rekreaciju i edukaciju-Igre mladih, Udruga s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji „Maslačak“ i Grad Križevci. Ukupna vrijednost projekta je 1.773.800,00 kn, EU sufinanciranje 1.507.730,00 kn. Razdoblje provedbe projekta: svibanj 2020. – svibanj 2022.

Osnovni cilj projekta je: Strukturiranje Društvenog centra u kojem određene Organizacije civilnog društva provode svoje programe s ciljem razvoja lokalne društvene zajednice. Atletski klub Križevci, Grad Križevci, Udruga „Maslačak“ Križevci te Udruga za sport, rekreaciju i edukaciju – Igre mladih, ujedinili su se u razmatranju lokalnih problema, osmislivši projekt kroz koji su sportske aktivnosti i popratni sadržaji, kao važan element zdravog načina života, dostupne i besplatne djeci i mladima s teškoćama u razvoju, obiteljima slabijeg imovinskog stanja, kao i djeci i mladima iz opće populacije ali i lokalnoj općoj zajednici kako bi se smanjila količina vremena koja nije učinkovita za zdravlje.

Projekt Zdrav život za sve sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda u financijskom razdoblju 2014.-2020. godine.

Izvor i foto: Atletski klub Križevci

Pratite nas na društvenim mrežama!