Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1327

U Temi Krugova slušamo posljednju trećinu javnog predavanja o turbulencijama u svemiru dr. sc. Andreja Dundovića u okviru projekta Future Hub Križevci, koje je održano 25. ožujka u Hrvatskom domu u Križevcima. 

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Zašto sam ja čovjek Crispina Boyera, knjiga za mlade je Bačena u vatru Elizabeth Acevedo, na odjelu beletristike Tyll Daniela Kehlmanna, a na stručno-znanstvenom odjelu Kako uspjeti u smrti: Antimetoda za življenje Fabricea Hadjadja. 

Na današnji datum rođeni su Karl Friedrich Hieronymus Freiherr von Münchhausen, Adolfo Veber Tkalčević i Salvador Dali, posvećen je Konstantinopol, osnovani su tvrtka Mercedes-Benz i američka Akademija filmskih umjetnosti i znanosti, Gari Kasparov izgubio je od super računala Deep Blue, umro je Juraj Haulik.

U Vijestima Krugova saznajemo da je pronađena mramorna glava prvog rimskog cara Augusta stara 2000 godina, da Ciudad de Mexico tone, da se Rimljanima ne sviđa pizza iz automata, da se otvaraju interpretacijski centri Putovima Frankopana, te da je u Zagrebu predstavljen hrvatski paviljon na 17. Venecijanskom bijenalu, međunarodnoj izložbi arhitekture. Pratimo i zbivanja na projektu Future Hub Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo kineske astronautičke probleme, konačno uspješan let Starshipa i povratak OSIRIS-RExa na Zemlju.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Josipa Štolcera Slavenskog, Đorđa Balaševića i Boba Marleya. 

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1327 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 11. svibnja od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Pratite nas na društvenim mrežama!