Neuništivi Darko Koren ponovo župan!

Danas u 19:00 sati zatvorena su birališta gdje su građani Koprivničko-križevačke županije birali tko će biti novi čelni ljudi u našoj županiji. Današnji uzbudljiv dan bio je poprilično neizvjestan do samo kraja, nakon što je izborno povjerenstvo prebrojilo sve glasove u utrci za župana u Koprivničko-križevačkoj županiji, aktualni župan Darko Koren, kandidat Mreže i HDZ-a osvojio je novi mandat u trajanju od četiri godine kao župan Koprivničko-križevačke županije. Darko Koren (MREŽA, HDZ) je osvojio 14.794 glasova, dok je Mladen Kešer (SDP, HSLS, GLAS) osvojio 14.090 glasova.
Darko Koren uključio se u društveni i politički život svoje zajednice sredinom devedesetih, te je postao član Hrvatske seljačke stranke, kasnije i njezin tajnik, te član mnogih društvenih i političkih tijela, kao i sportskih društava.
Zamjenikom župana Koprivničko-križevačke županije imenovan je 2001. godine, a tadašnjeg župana Josipa Friščića 2008. godine, Odlukom Županijske skupštine zamjenjuje na funkciji župana.

Kroz cijelo vrijeme svoje političke karijere, župan Darko Koren angažiran je u društvenom, posebice sportskom životu. Tako je šest godina bio član skupštine Hrvatskog nogometnog saveza, prije toga i potpredsjednik Županijskog nogometnog saveza, član uprave NK Slaven – Belupo, te predsjednik NK Križevci.
Od samog osnivanja aktivan je u radu Hrvatske zajednice županija, u početku kao zamjenik župana, kasnije župan, a veliko priznanje za taj angažman je imenovanje potpredsjednikom Zajednice na Skupštini održanoj 25. studenoga 2019. godine.
I danas živi u Križevcima sa suprugom koja je doktor znanosti i predaje na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima, te sinovima. Služi se engleskim jezikom i u slobodno vrijeme bavi se sportskim aktivnostima, bilo kao aktivan sudionik ili kao aktivan gledatelj. Od 2009. godine do danas, pobjeđuje na izborima za župana te tu funkciju obnaša i danas.

“U proteklom razdoblju gradili smo i stvarali povoljno i sigurno okruženje za život svakog stanovnika, od najmlađih do najstarijih. Povezujemo naš kraj i ulažemo u ljude. Razvijamo školstvo, zdravstvo, poljoprivredu i poduzetništvo. Unatoč neizvjesnim vremenima nastavljamo naš uspješan i siguran put.”- izjavio je Darko Koren.

Pratite nas na društvenim mrežama!