Niz aktivnosti u Tjednu Crvenog križa – "Mojih 5 minuta mira"

Ovogodišnji Tjedan Crvenog križa odvija se pod motom “Mojih pet minuta mira” i posvećen je psihosocijalnoj podršci i  osvješćivanju građana o važnosti očuvanja mentalnog zdravlja. 

-“Mislim da nam to svima treba jer prošle godine zadesila nas je pandemija korone. Svi smo bili aktivni, na terenu, u uredu ili u radu od kuće. Zatim se dogodio potres, bili smo spremni, prikupljali pomoć i bili direktno na terenu. Zato podržite ovu kampanju koju je Hrvatski Crveni križ nazvao “Mojih pet minuta” jer ona nam je doista potrebna. Naše dvije volonterke pružale su psihosocijalnu podršku svima kojima je bila potrebna. Naše gerontodomaćice su obilazile korisnike i pružale pomoć. Vi, dobrovoljni darivatelji ste nesebično pružili ruku i davali krv.  ” – rekla je predsjednica Društva Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije Đurđica Trbus.

U Tjednu Crvenog križa provode se brojne aktivnosti, kaže Đurđica Trbus:

“Promoviramo dobrovoljno davalaštvo krvi i do sada smo prikupili ukupno 424 doze, a aktivni smo i prilikom cijepljenja. Prošle subote, na Svjetski dan Crvenog križa cijepljene su 1804 osobe, a naših 14 volontera, aktivista i djelatnika je pomagalo.  

Najpotrebitijima dijelimo humanitarne pakete iz Socijalne samoposluge” ,a svakako pozivam sve da odvoje za sebe i svoje psihičko zdravlje pet minuta i posvete se sebi” – dodala je Đurđica Trbus.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!