Novi udarac za Olimpijske igre

Vodstvo Toyote, jednog od najvećih sponzora Olimpijskih igara u Tokiju, još uvijek dvoji zbog želje da Olimpijske igre u Tokiju uspiju i zabrinutosti javnosti zbog održavanja događaja tijekom pandemije.

Nepuna tri mjeseca prije nego što Igre započnu 23. srpnja, Japan se bori s porastom zaraze koronavirusom, a većina stanovništva želi da ih se otkaže ili odgodi po drugi put.

Kao sponzori, slomljeno nam je srce kad vidimo javno nezadovoljstvo usmjereno na sportaše. Da budem iskren, svakodnevno smo u sukobu oko toga koji je najbolji način djelovanja“, rekao je operativni direktor Toyote Jun Nagata.

Kako bi spriječio izbijanje virusa tijekom događaja, Japan se priprema ponuditi cijepljenje za oko dvije i pol tisuće olimpijskih i paraolimpijskih sportaša i pomoćnog osoblja, koristeći donirane količine cjepiva usred bijesa javnosti zbog sporog tempa kampanje cijepljenja.

Samo je 2,6 posto japanske populacije cijepljeno, a izvještaji od prošlog mjeseca o prioritetima sportaša potaknuli su bijes na društvenim mrežama.

Novine Yomiuri Shimbun priopćile su da bi cijepljenje moglo započeti već u lipnju, ali dužnosnici su rekli kako vrijeme i detalji ostaju nejasni.

Izvor: hr.n1info.com, im/radiokrizevci.hr, Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!