Objavljen natječaj za dodjelu nagrada i priznanja za dostignuća poslovnog sektora u zaštiti okoliša

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je natječaj za dodjelu priznanja i nagrada za dostignuća poslovnog sektora u zaštiti okoliša u 2021. godini.
 
„Ovim natječajem želimo nagraditi one koji najviše doprinose zaštiti okoliša, ali i potaknuti ostale na promjenu dosadašnjeg načina poslovanja kako bi dali svoj doprinos u tranziciji prema klimatski neutralnom i resursno učinkovitom društvu“, poručio je ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić.

 
Natječaj je otvoren za poslovni sektor u pet kategorija:

Upravljanje – za iznimne organizacije ili skupine organizacija sa strateškom vizijom i sustavom upravljanja koji im omogućava kontinuirano poboljšanje okolišnih svojstava. 

Proizvodi i usluge – za stavljanje na tržište novog proizvoda ili usluge koji daje značajan doprinos zaštiti okoliša i održivom razvoju.

Proces – za uspješnu primjenu inovativnog rješenja u području procesnih i proizvodnih metoda koje štite okoliš i potiču održivi razvoj.

Međunarodna poslovna suradnja – za suradnju u kojoj sudjeluje barem jedan privatni subjekt iz Europske unije i drugi iz privatnog, javnog, nevladinog ili akademskog sektora države u razvoju ili s gospodarstvom u tranziciji.

Poslovanje i bioraznolikost – za uspješan poslovni model, sustav upravljanja, proizvode i usluge ili za međunarodnu suradnju s državom u razvoju koja daje značajan doprinos zaustavljanju gubitka bioraznolikosti i koja podržava prirodne ekosustave.

 
 Rok za prijave je do 20. srpnja 2021.
 
Osim dodjele nacionalnih nagrada i priznanja Ministarstvo će finalistima natječaja omogućiti prijavu za Europsku poslovnu nagradu za okoliš (European Business Awards for the Environment, EBAE). Europska komisija još od 1987. godine vodi Europsku poslovnu nagradu za okoliš u svrhu  priznavanja, nagrađivanja i promicanja postignuća poduzeća koja razvijaju politike i proizvode prihvatljive za okoliš. http://ec.europa.eu/environment/awards/index.html.

Europska poslovna nagrada za okoliš dodjeljuje se svake dvije godine u pet kategorija, a kandidirati se mogu samo finalisti nacionalnog natječaja.

Foto: pixabay.com

Pratite nas na društvenim mrežama!