Od ponedjeljka kreće pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa

Tijekom četiri mjeseca ove godine vozači teretnih vozila prouzročili su 27 prometnih nesreća od čega četiri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama. U ovim nesrećama teško su ozlijeđene dvije osobe, a dvije osobe su lakše ozlijeđene. Najčešći uzroci događanja ovih nesreća bili su neprilagođena brzina (6), nepropisno kretanje kolnikom (4), nepropisno okretanje (2), nepoštivanje svjetlosnog znaka (2) i nemarno postupanje s vozilom (2).

Kako bi se smanjio broj prometnih prekršaja i prometnih nesreća koje čine vozači teretnih automobila i autobusa te povećala sigurnost svih sudionika u prometu, od 10. do 16. svibnja 2021. godine na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provesti će se pojačani nadzor teretnih automobila i autobusa.

Prilikom pojačanog nadzora pozornost će biti posvećena nadzoru ispravnosti vozača i vozila odnosno provjeri alkoholiziranosti vozača, valjanosti vozačke i prometne dozvole, valjanosti tehničke ispravnosti vozila, preventivnih periodičkih tehničkih pregleda vozila, poštivanju ograničenja brzina kretanja, korištenja sigurnosnog pojasa, korištenja mobitela, najveće dopuštene mase i osovinskog opterećenja, radnog vremena i korištenja obveznih odmora vozača.
Tijekom pojačanog nadzora nadzirati će se promet teretnih automobila i autobusa na svim cestama, pri čemu će se posebna pozornost posvetiti autobusima kojima se organizirano prevoze djeca.
Također, sankcionirati će se i svako drugo grubo kršenje prometnih propisa

Pratite nas na društvenim mrežama!