Održana skupština KLK-a – uspješan rad u prošloj godini i brojne aktivnosti slijede do kraja 2021. godine

Članovi Križevačkog likovnog kruga održali su u subotu, 29. svibnja godišnju skupštinu na kojoj su jednoglasno usvojili izviješće u radu i financijsko izviješće za prošlu godinu kao i program rada i prijedlog financijskog plana poslovanja za 2021. godinu te novi Statut KLK-a usklađen sa Zakonom o udrugama.

Prošle godine, usprkos poteškoćama s koronom, Križevački likovni krug aktivno je djelovao. Izviješće o radu predočila je prisutnima predsjednica KLK-a Marijana Šatrak koja je istakla da je prošle godine uređen prostor KLK-a zahvaljujući samim članovima i donacijama poslovnih subjekata i građana koji ih podržavaju u radu. Prema mogućnostima održavale su se radionice za juniore KLK-a, pop-up izložba juniora, izložba seniora, mini kolonije u parku na Nemčićevom trgu i na Kalniku, sakralna izložba uz blagdan svetog Marka Križevčanina na kojoj je sudjelovalo 65 autora sa 76 radova, a sudjelovali su i na kolonijama i izložbama u drugim mjestima te prijavljivali radove na Hrvatski sabor kulture. 

U programu rada za 2021. godinu, koji je dijelom već i ispunjen, u planu je i daljnje uređenje prostora, održana je izložba u parku 8. ožujka i mini kolonija uz Dan grada, predstoji uskoro godišnja izložba Križevačkog likovnog kruga u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković”, radionice sa juniorima, pop-up izložba juniora i odraslih članova, izložba “Molitva svetom Marku Križevčaninu” i likovna kolonija u rujnu, likovne kolonije i susreti sa drugim likovnim udrugama i druge aktivnosti.

U Križevačkom likovnom krugu djeluje 50 članova, zaljubljenika u umjetnost, a osobe koje su navršile 80 godina postaju počasni članovi, rečeno je na godišnjoj skupštini.

Na kraju je predsjednica KLK-a Marijana Šatrak zahvalila svim vrijednim članovima te posebno donatorima, građanima i privrednim subjektima, Gradu Križevcima i Koprivničko-križevačkoj županiji, općini Kalnik kao donatoru i svima koji su ih do sada podržavali, a činiti će to i ubuduće.

Da je njihov rad prepoznat ne samo u gradu, nego i mnogo šire, dokaz je zahvalnica koju je KLK- dobio uz Dan županije od Koprivničko-križevačke županije kao najbolja likovna udruga u županiji, kazala je Marijana Šatrak. Nastojat će to opravdati i raditi i dalje na zadovoljstvo svih ljubitelja likovne umjetnosti i kulture.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!