Održani „25. zvuci koprivničkih orgulja“

U nedjelju 23. svibnja koprivnička publika ponovo je iskazala velik interes za novi koncert iz ciklusa “Zvuci koprivničkih orgulja”. Zahvaljujući dugogodišnjem trudu i zalaganju glazbene umjetnice Natalije Imbrišak, ciklus broji osam koncerata u crkvi sv. Antuna Padovanskog i 17 koncerata u crkvi sv. Nikole biskupa u kojoj je održan i ovogodišnji, jubilarni 25. koncert.

Ovoga puta umjetnica je odabrala djela J.S. Bacha, J.P. Sweelincka, A. Kerckhovena, C. Francka, J. Hatzea, L. Ebnera i G. Beliera. Publika je jednako uživala u djelima znanih skladatelja, ali i onih za koje je možda čula po prvi puta, zahvaljujući virtuoznoj izvedbi i znalačkom odabiru i kombiniranju registara orgulja. U uvodnim riječima prije samog koncerta, umjetnica se uvijek pobrine da publika sazna zanimljive podatke o orguljama, o izabranim skladateljima i skladbama, o sviranju orgulja iz pozicije svirača i mnoge druge.

Za poželjeti je još puno ovakvih koncerata u nastavku ciklusa, ali i iznalaženje sredstava za potreban restauratorski zahvat na orguljama Adama Žuvića iz 1840. godine u crkvi sv. Nikole, kako bi vrijedna orguljska baština grada ostala sačuvana. (Grad Koprivnica)

Pratite nas na društvenim mrežama!