Ostvaren je dvostruki uspjeh: Utrošen rekordan broj doza cjepiva u jednom danu i premašeno 1,5 milijun doza!

U četvrtak 20. svibnja utrošene su 57.184 doze cjepiva čime je
postavljen novi rekord u dnevnom cijepljenju! Utrošeno je 4.125
doza više nego kod dosadašnjeg rekorda ostvarenog u petak 07.
svibnja.

Također, u istom smo danu premašili 1,5 milijun utrošenih doza cjepiva protiv bolesti COVID- Milijun i petsto tisućitu dozu primila je osoba u Primorsko-goranskoj županiji. Do

danas je utrošeno 1.507.353 doza cjepiva. Ukupno je 1.149.941 osoba cijepljena prvom dozom (uključujući doze sa statusom nepoznato), a od njih je 357.412 cijepljeno s dvije doze. Cijepljeno je 28,3% ukupnog stanovništva odnosno 34,2% odraslog stanovništva. ”Ovom se prilikom želim zahvaliti svim građanima koji su se prijavili za cijepljenje, kao i vrhunskim timovima zdravstvenog osoblja koji u ovom trenutku podnose veliko opterećenje.
Upravo zbog njihovog truda i zalaganja imamo ovako dobre rezultate i nadamo se najboljem mogućem ishodu, odnosno da konačno s krajem lipnja prijeđemo prag od 50 posto cijepljenih odraslih osoba.” Izjavio je ravnatelj HZJZ doc. dr. sc. Krunoslav Capak, prim. dr. med. Cijepljenje protiv bolesti COVID-19 u Hrvatskoj se i dalje provodi punim intenzitetom na svim cijepnim mjestima, a građane se poziva da osiguraju svoj termin za cijepljenje putem svih dostupnih kanala za prijavu. (HZJZ)

Pratite nas na društvenim mrežama!