OTVOREN LIKOVNI NATJEČAJ 2021. za 37. Susret likovnih stvaralaca i izložbu Susreta

Otvoren je likovni natječaj za ovogodišnji 37. Susret likovnih stvaralaca koji će, ukoliko to dopusti epidemiološka situacija i propisane mjere, biti održan 23. listopada 2021. u izložbenom prostoru suorganizatora – Gackog pučkog otvorenog učilišta Otočac gdje će od 17. 9. do 23. 10. 2021. biti postavljena izložba Susreta. Pošaljite svoje radove na natječaj jer možda će baš vaš rad biti dio izložbe ovogodišnjeg Susreta. Više informacija o prijavama i uvjetima natječaja pronađite u nastavku.
***U slučaju nastavka loše epidemiološke situacije i strogih mjera, realizacija Susreta i izložbe bit će prilagođena online formatu.

CILJ Susreta i izložbe Susreta je stimuliranje likovnog stvaralaštva, podržavanje i poticanje različitih afiniteta i načina likovnoga izražavanja izvornih, zavičajnih, amaterskih i neprofesionalnih likovnih stvaralaca, stimulacija i razvoj umjetničkog izražavanja i kreativnog stvaranja te prezentacija najboljih dostignuća amaterskog likovnog stvaralaštva.

UVJETI NATJEČAJA

Na likovni natječaj HSK-a mogu se prijaviti osobe starije od 15 godina koje su:ČLANOVI NEPROFESIONALNIH LIKOVNIH UDRUGA/SEKCIJA učlanjenih u Hrvatski sabor kulture, registriranih u Republici Hrvatskoj te članovi neprofesionalnih likovnih udruga Hrvata koje djeluju izvan RH, učlanjenih u HSKSAMOSTALNI LIKOVNI STVARAOCI, hrvatski državljani – članovi Hrvatskog sabora kulture koji nisu u članstvu likovnih udruga/sekcija učlanjenih u HSK te koji uplate godišnju HSK članarinu za fizičke osobe u iznosu 50,00 knSAMOSTALNI LIKOVNI STVARAOCI,hrvatski državljani, ne-članovi Hrvatskog sabora kulture koji nisu u članstvu likovnih udruga/sekcija niti HSK-a te koji uplate kotizaciju za sudjelovanje u iznosu od  50,00 kn

Na natječaj se ne mogu prijaviti akademski obrazovani umjetnici – slikari, kipari i primijenjeni umjetnici koji su završili visoku umjetničku obrazovnu ustanovu iz likovnog područja.

PRIJAVE

Na natječaj se primaju FOTOGRAFIJE crteža i slika, te fotografije manjih skulptura i primijenjenih radova (keramika i sl.). 
Sukladno Pravilima Susreta, veličina slika i crteža koji se prijavljuju na natječaj može biti maksimalno do 80×100 cm.

ROK ZA SLANJE RADOVA NA NATJEČAJ: 14. – 28. 6. 2021. 
*molimo radove slati isključivo u navedenom roku za slanje

UPUTE ZA SLANJE I PRIJAVU NA NATJEČAJ
Sve fotografije likovnih radova trebaju biti kvalitetno snimljene, JPG formata, veličine od 1 do 3 MB, te u nazivu sadržavati ime i prezime autora i naziv rada.

Detaljne upute za slanje radova i prijavu možete pronaći na dnu stranice (Likovni natječaj 2021 – POZIV).

REZULTATI NATJEČAJA bit će objavljeni najkasnije do 31. srpnja 2021. na web stranici HSK-a, a svi odabrani radovi bit će dio ovogodišnje izložbe Susreta. U slučaju povoljne epidemiološke situacije i održavanja izložbe u Otočcu, udruge likovnih autora čiji radovi budu odabrani za Susret i izložbu i odabrani samostalni likovni stvaratelji, dužni su o svom trošku dostaviti ODABRANE radove u GPOU Otočac isključivo u roku i prema uputama koji će biti pravovremeno objavljeni.

Slanjem radova na Natječaj autori prenose na Hrvatski sabor kulture pravo korištenja (javnog reproduciranja svojih radova) u svrhu objavljivanja kataloga izložbe te javnog objavljivanja radova na službenoj stranici i društvenim mrežama Hrvatskog sabora kulture. Sva ostala prava zadržavaju autori prema Zakonu o autorskim pravima.

Radujemo se vašim radovima i 37. izdanju Susreta likovnih stvaralaca!

Pratite nas na društvenim mrežama!