Otvoreno kino u Križevcima

Rezanjem vrpce danas poslijepodne otvoreno je novo kino u Križevcima koje će sutra započeti s prvim projekcijama. Uređena je multimedijska kino dvorana koja se nalazi u sklopu Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci. 

Ravnateljica Pučkog otvorenog učilišta Križevci Željka Šunjić istakla je da je kino tehnički vrhunski opremljeno od projektora do savršenog zvuka, a pristupačno je i osobama s invaliditetom. Građanima je poručila da redovito prate stranice kino.krizevci.hr gdje će rezervirati filmove koji se nude. 

“Potruditi ćemo se ponuditi vrhunske filmove, a one favorite za koje će biti potražnja ćemo i ponoviti. Imali smo želju da u sklopu prikazivanja filmova bude cijeli paket sa kokicama i sokovima, ali sve nas je zakočila COVID kriza i to ne možemo. Ovo kino raspolaže sa 82 mjesta, ali možemo pustiti samo 25 osoba. Građani su oduševljeni i kada smo objavili da se otvara kino, karte su planule u samo dva sata” –  kazala je ravnateljica POU Križevci Željka Šunjić uz zahvalu Gradu Križevcima i Križevačkom poduzetničkom centru.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Šaško poželio je dobrodošlicu u kino i istakao da je to, prema priči onih koji su došli u nju, jedna od ljepših malih dvorana u Hrvatskoj. 

-“Prošlo je 15 godina od zadnje komercijalne projekcije filma u kinu u Križevcima. Jedan dobar dio mladih građana nikada nije imao priliku niti biti u kinu u Križevcima, a sva istraživanja koja smo mi provodili u zadnjih nekoliko godina među mladima su pokazivala  da je kino zapravo nešto najpoželjnije što svi misle da nedostaje u gradu. S ovom kino dvoranom ćemo dobiti i kino projekcije, ali mislimo i podići kino scenu  koja je dosta zamrla otkad je naše staro kino zatvoreno. Dvorana će se moći koristiti i za druga događanja, poslovne sastanke i prezentacije” – rekao je Danijel Šaško te  istakao da je završilo vrijeme velikih dvorana sa 400 sjedala i da su sada ovakve manje dvorane i u svijetu aktualne. 

Na repertoaru ovog vikenda naći će se filmovi koji su na prestižnoj dodjeli nagrada Američke akademije filmske umjetnosti i znanosti osvojili brojne Oscare.
Tako će kino otvoriti svoja vrata sutra u 18,00 sati prikazom filma Djevojka koja obećava koji je dobio Oscar za najbolji originalni scenarij.

U 21,00 sat prikazat će se film Zemlja nomada koji je osvojio Oscar za najbolji film, najbolju glavnu žensku ulogu i režiju, a dobitnik je i Zlatnog globusa za najbolju dramu i najbolju redateljicu. 

Najmlađe će ovog vikenda moći u Kinu Križevci moći pogledati dugometražni animirani film Pazi se čarobnjaka.
Cijena ulaznice bit će 25 kuna odnosno 30 kuna za 3D projekcije, no tijekom cijelog mjeseca svibnja, povodom otvorenja kina, ulaznice se neće naplaćivati.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!