Poziv za sudjelovanje na radionici „Povijesni pregled uzgoja i biološki ciklus vinove loze“ u Društveno kulturnome centru u Svetom Petru Orehovcu

U Društveno kulturnome centru u Svetom Petru Orehovcu održat će se radionica na temu „Povijesnog pregleda uzgoja i biološkog ciklusa vinove loze“, unutar koje će se govoriti o povijesnome pregledu kao i povijesnome značaju uzgoja vinove loze u našim krajevima. Sudionici radionice imat će prilike vidjeti sadržaje starih vinogradarskih zapisa kao i čuti o specifičnostima i posebnostima vinogradarstva potkalničkog kraja

Predavač i voditelj radionice bit će dipl. ing. agronomije Denis Maksić, a radionica će se održati 27. svibnja 2021. godine s početkom u 19 sati.

Ova radionica sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta „Kuća ideja – prostor zajedništva“ čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo „Prigorec“ Sveti Petar Orehovec. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sv. Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga  te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga.

Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Likovna udruga Prigorje Art, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sv. Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”.

Ovim putem KUD Prigorec upućuje poziv članovima navedenih udruga te zainteresiranoj javnosti na održavanje prve od deset predviđenih radionica Udruge vinogradara i vinara „Sveti Vinko“, pod nazivom „Nove vještine za dugu tradiciju“.

Sudjelovanje na radionici je u potpunosti besplatno.

KUD-a Prigorec

Pratite nas na društvenim mrežama!