Predavanje na temu “Povijesni pregled uzgoja i biološki ciklus vinove loze” u Svetom Petru Orehovcu

Danas je u Društveno kulturnome centru u Svetom Petru Orehovcu održana radionica na temu “Povijesnog pregleda uzgoja biološkog ciklusa vinove loze.” Predavač i voditelj radionice bio je diplomirani inženjer agronomije Denis Maksić koji se kroz ljudsku povijest osvrnuo na utjecaj i značaj vina i vinogradarstva. Sudionici radionice imali su prilike vidjeti sadržaje starih vinogradarskih zapisa, a bilo je riječi i o posebnostima vinogradarstva potkalničkog kraja.

Ova radionica sufinancirana je sredstvima Europskog socijalnog fonda, unutar projekta “Kuća ideja – prostor zajedništva” čiji je nositelj Kulturno umjetničko društvo “Prigorec” iz Svetog Petra Orehovca. Ciljevi projekta su formiranje kulturnog centra u Općini Sveti Petar Orehovec, osmišljavanje kulturnih programa koji će se odvijati u centru u koordinaciji partnerskih udruga, te stvaranje modela sudioničkog upravljanja u suradnji općine i udruga.

Partneri na projektu su Općina Sveti Petar Orehovec, Likovna udruga Prigorje Art, Vatrogasna zajednica općine, Povijesno društvo Sveti Petar Orehovec, Udruga uzgajivača konja Hrvatski toplokrvnjak i Udruga vinogradara i vinara “Sveti Vinko”.  

vb/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!