Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković dao podršku Darku Korenu, Ratimiru Ljubiću i Mati Devčiću

U posjetu Županijskoj organizaciji HDZ-a Koprivničko-križevačke županije danas je u Križevcima boravio predsjednik HDZ-a Andrej Plenković. Nakon sastanka s čelništvom ŽO HDZ-a Koprivničko-križevačke županije i stranačkim kandidatima koji su u  drugom krugu lokalnih izbora, dao je izjavu za medije u kojoj je izrazio podršku kandidatu za župana Koprivničko-križevačke županije Darku Korenu, njegovom zamjeniku Ratimiru Ljubiću i kandidatu za gradonačelnika Križevaca Mati Devčiću.

Predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Darko Sobota zahvalio je predsjedniku HDZ-a i premijeru Andreju Plenkoviću na dolasku:

-“Zahvaljujem  na iskazanoj podršci kandidatima u drugom krugu, županu Darku Korenu i njegovom zamjeniku Ratimiru Ljubiću te kandidatu za gradonačelnika Križevaca Mati Devčiću i kandidatu HDZ-a Martinu Nakaniju za načelnika općine u Gornjoj Rijeci te Krunoslavu Posavcu u Podravskim Sesvetama”- rekao je Darko Sobota

Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Križevci i kandidat za gradonačelnika Mato Devčić zahvalio je Andreju Plenkoviću na podršci koju mu pruža u nastojanju da u drugom krugu osvoji mandat za gradonačelnika Križevaca. 

-“Želio bih istaknuti veliku ulogu Vlade i premijera u svim projektima od nacionalnog interesa koji se događaju na području naše županije. Svi ti projekti izravno su u kontaktu s gradom Križevcima i u naredne četiri godine ćemo se zaista potruditi da se maksimalno ažuriraju i realiziraju” – rekao je Mato Devčić.

Kandidat za župana Darko Koren kazao je da je HDZ stranka koja mu je po četvrti puta dala potporu u kandidaturi za župana:

-“Vjerujem da ćemo nakon ove polufinalne utakmice koju smo dobili prošlu nedjelju, i u finalu također ostvariti  pobjedu i ostati na čelu županije kojom već 13 godina upravljamo uspješno, ali prije svega odgovorno, a ono što je posebno bitno u ovim vremenima i sigurno. Zahvaljujem premijeru ne samo na podršci kao predsjedniku stranke, nego upravo kao premijeru u svim onim projektima koji se realiziraju na prostoru ove županije s nacionalne razine.  Ovog trenutka se na prostoru županije odvija ili će se odvijati preko 5 milijardi i 200 milijuna kuna državnih investicija financiranih najvećim dijelom sredstvima fondova EUi domaćom komponentom.  Isto tako imamo podršku i u realizaciji naših županijskih projekata. Mislim da birači već znaju i ne treba im ukazivati na to između čega biraju. Mislim da moj zamjenik Ljubić i ja predstavljamo uspješno, odgovorno i sigurno, a druga strana predstavlja šou, lažna obećanja i lažne optužbe. Vjerujem da će građani ove županije prepoznati koje su istinske vrijednosti i koja ekipa je sposobna

upravljati resursima i sredstvima ove županije” – rekao je Darko Koren.

Predsjednik HDZ-a  Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo što može u Križevcima podržati kandidata za župana Darka Korena koji je i do sada uspješno vodio županiju, kandidata za zamjenika župana Ratimira Ljubića i kandidata za gradonačelnika Križevaca Matu Devčića kao iskusnog liječnika i člana HDZ-a.

-“Sa svojim timom ima izvrsne ideje za razvoj Križevaca i siguran sam da će u drugom krugu dobiti povjerenje građana. Za Koprivničko-križevačku županiju smo u protekle četiri godine radili na tome da sve jedinice lokalne samouprave, i općine, gradovi i županija imaju više prihoda. Godišnje je to 108 milijuna kuna prihoda više nego 2017. godine, ovdje je ugovoreno 3 milijarde kuna projekata iz EU fondova, a u vremenu najveće COVID krize očuvali smo radna mjesta. Do sada je isplaćeno 118 milijuna kuna za 9 000 radnika  u Koprivničko-križevačkoj županiji. Očekujemo da u suradnji sa Vladom nastavimo zajedno raditi maksimalne napore za boljitak života svih građana Koprivničko-križevačke županije” – zaključio je premijer Andrej Plenković. (RKŽ)

Pratite nas na društvenim mrežama!