Predstavljamo Mihaelu Šatvar – odličnu učenicu i pjesnikinju

U Križevcima i okolnim općinama mnogo je mladih učenika koji se ističu po svom znanju i zalaganju. Jedna od vrijednih učenica koja postiže odlične rezultate u školovanju, a koja posebno voli pjesništvo je Mihaela Šatvar. Dolazi iz rodnog Fajerovca, a učenica je drugog razreda  Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga.

Potvrđuje to i ravnatelj Gimnazije Ivan Peklić :

-“Mihaelu poznajemo kao vrsnu pjesnikinju koja je prošle godine objavila i knjigu, te kao odličnu učenicu svih predmeta, ne samo društvenih nego i svih ostalih. Poznato je da je postigla drugo mjesto na državnom natjecanju iz latinskog jezika što je ogroman uspjeh jer mi nismo jezična niti klasična, već opća gimnazija. Vjerujem da je ovo tek početak njenog razvoja, a mi ćemo je podupirati”- kaže ravnatelj Ivan Peklić.

Mihaela Šatvar odabrala je prirodoslovno-matematički smjer, a uz školovanje voli pjesništvo. Upisala je taj smjer zbog daljnjih planova studiranja na medicinskom fakultetu. Ostvari li joj se to, a vjerujemo da hoće, imati ćemo zasigurno vrsnu liječnicu.

-“Imamo u povijesti mnoge liječnike koji su bili i pjesnici i književnici tako da je to vrlo spojivo”  –  napominje ravnatelj Ivan Peklić.

Mihale se počela baviti pjesništvom krajem nižih razreda osnovne škole.

-“Uočila sam da se najlakše izražavam kroz poeziju, to volim raditi i ispunjava mi vrijeme. I sada pišem dok nađem vremena i inspiracije.

Najviše su teme mojih pjesama moj kraj i moji doživljaji cijelog djetinjstva provedenog u tom kraju, ali ima i ostalih tema kao što su religijske, misaone pjesme. No, najviše ih je posvećeno mog kraju, kajkavskom narječju uz koji sam odrasla” –  kaže Mihaela koja je prošle godine imala promociju svoje zbirke pjesama.

ji/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!