Pronalazak ručne bombe i dragovoljna predaja streljiva, baruta i sporogorećeg štapina

Jučer je građanin nedaleko Gornje Rijeke u koritu potoka pronašao ručnu bombu. Bombu je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Dragovoljna predaja streljiva, baruta i  sporogorećeg štapina

Jučer, 30. svibnja, osoba s koprivničkog područja dragovoljno je predala 21 metar sporogorećeg štapina, 100 grama baruta i 266 komada raznog streljiva, a koje je preuzeo policijski službenik protueksplozijske zaštite.

Dobro je podsjetiti

Akcija „Manje oružja, manje tragedija“

Ova akcija omogućava građanima dobrovoljnu predaju zabranjenog i dozvoljenog oružja bez vremenskog ograničenja. 

Protiv građana koji prijave zabranjeno i dozvoljeno oružje nadležnom tijelu radi predaje neće se pokretati prekršajni niti kazneni postupak. 
Dragovoljna predaja odnosi se na sve vrste oružja, a osobito na oružje kategorije A – zabranjeno oružje:

automatsko vatreno oružje, vatreno oružje skriveno u drugim predmetima, vojni projektili s eksplozivnim punjenjem, eksplozivno oružje i njegovi dijelovi, streljiva s probojnim, eksplozivnim ili zapaljivim zrnima, vojno oružje i sl. 

Građani koji dragovoljno žele predati oružje mogu nazvati broj policije 192. Nakon poziva na njihove kućne adrese uputit će se policijski službenici u civilu s vozilom bez policijskih oznaka koji će takvo oružje preuzeti te na taj način osigurati anonimnost građana i sigurnu predaju oružja.   

Pratite nas na društvenim mrežama!