Rezultati pojačanog nadzora prometa – vozač osobnog automobila upravljao pod utjecajem alkohola od 2,05 promila

Tijekom vikenda, od 21. do 24. svibnja 2021. godine, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježeno je sedam prometnih nesreća s materijalnom štetom.
 
Uzroci prometnih nesreća bili su: brzina neprimjerena uvjetima (2), nepropisno kretanje vozila na kolniku (2), vožnja na nedovoljnoj udaljenosti (1), nepropisno pretjecanje (1) i ostale greške (1).  Mladi vozač evidentiran je kao počinitelj jedne prometne nesreće.
 
Sankcionirano je 198 prometnih prekršaja od čega 21 prekršaj upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 96 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 27 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i autosjedalica, sedam prekršaja nepropisnog korištenja mobitela, prekršaj upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje te pet prekršaj upravljanja neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom.  
 
Najveća koncentracija alkohola utvrđena je u nedjelju, 23. svibnja, u 9.45 sati u Poljani Križevačkoj, kod 57-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 2,05 promila.
   
Najveća brzina kretanja vozila evidentirana je u nedjelju, 23. svibnja, u 11.37 sati, u Križevcima u Kalničkoj ulici, kada se vozač osobnog automobila kretao brzinom od 113 kilometara na sat iako je ograničenje 50 kilometara na sat.
 
U sklopu pojačanog nadzora kontrolirana su 63 mlada vozača, dok su isti počinili 12 prekršaja (vožnja pod utjecajem alkohola – 5, nekorištenje sigurnosnog pojasa – 3, nepropisno korištenje mobitela – 1, vožnja nepropisnom brzinom – 1, ostali prekršaji – 2). Najveća koncentracija alkohola kod mladog vozača utvrđena je u petak, 21. svibnja, u 23.20 sati u Križevcima, kod 22-godišnjeg vozača osobnog automobila, koji je upravljao pod utjecajem alkohola od 1,67 promila.
 
Policijski službenici će, i nadalje, pozornost posvećivati činjenju najtežih prometnih prekršaja povezanih sa stradavanjima osoba u prometu na cestama odnosno tzv. „4 glavnim ubojicama u prometu“, kao i nadzoru mladih vozača, vozača mopeda i motocikala, traktora, bicikala i recidivista.

Pratite nas na društvenim mrežama!