Slatke jagode OPG Franjić prodaje u Križevcima

Ovih dana na križevačkom Strossmayerovom trgu građani mogu nabaviti jagode, a među onima koji ih prodaju su i članovi OPG-a Franjić iz Rovišća kod Bjelovara. U početku su se bavili s proizvodnjom povrća, ali nakon tri godine odlučili su se  isključivo na proizvodnju jagoda. Imaju jednu vrstu, Clery s kojom su zadovoljni. Potrošači to prepoznaju. 

Ante Franjić kaže da imaju hektar jagoda pod plastenikom sa oko 35 000 sadnica.

-Bazirali smo se na proizvodnju u zaštićenom prostoru što se pokazalo u ovo vrijeme kao najsigurnija proizvodnja. Gotovo svakodnevno je kiša, vlaga u zraku tako da i plastenicima čak imamo problema. Berba ove godine kasni 2-3 tjedna u odnosu na prošlu godinu, a da ih imamo na otvorenom, još bi kasnije počeli brati. Ovako smo u berbi već oko mjesec dana. Sada mi je teško govoriti o prinosu koliko ćemo tona ubrati.  

No, s godinama smo sve bolji, postiže se kvaliteta  i učimo kako biti što uspješniji. Sorta Clery je dobra i po prinosu, slatkoći, boji, mirisu i najviše je dobivala nagrada, pa smo se i mi odlučili za nju. Kupci su zadovoljni, uvijek nam se vraćaju. 

-Trudimo se i želimo biti što uspješniji. Prodaju imamo u Bjelovaru, Rovišću i u Križevcima. Nakon duge zime, prvo voće koje dođe su jagode

pa ih kupci jedva dočekaju i vjerujem da ćemo prodati sve količine koje imamo” – napominje Ante Franjić.

ji/radiokrizevci.hr

foto:ji, OPG Franjić

Pratite nas na društvenim mrežama!