SNIMKA DRONOM – Izgradnja kolosijeka i rekonstrukcija pružnih objekata na dionici Križevci – Koprivnica

Dragutin Samobor za RKŽ!

U tijeku su radovi na području Koprivničko – križevačke županije i to na trenutačno najvećem infrastrukturnom projektu u Hrvatskoj u kojem HŽ Infrastruktura nastavlja s modernizacijom željezničkog Mediteranskoga koridora od pomorske luke Rijeka, a koji preko Zagreba, Križevaca, Koprivnice i Budimpešte vodi prema Ukrajini.

Osim izgradnje drugog pružnog kolosijeka, čitavom dužinom dionice od 43 kilometra, turski će graditelji iz tvrtke Cengiz İnşaat, izgraditi 7 mostova, jednu galeriju i 3 vijadukta, jedan prijelaz za divlje životinje, 8 cestovnih nadvožnjaka, 3 cestovna podvožnjaka i 9 pothodnika. Rekonstrukcija čeka kolodvor u Lepavini i Koprivnici, stajališta u Majurcu, Vojakovačkom Kloštru i Sokolovcu, a gradit će se novo stajalište Peteranec i novi kolodvor Novo Drnje.

Ovaj projekt ima okvirnu vrijednost od 350 milijuna eura, a sufinanciran je iz Instrumenta za povezivanje Europe (Connecting Europe Facility – CEF), sektor prometa. Digitalne platforme Radija Križevci će ažurno pratiti odvijanje radova na našem području.

Pratite nas na društvenim mrežama!