Sočno i fino: Osvježava, a gotov je u tren oka jer se ne peče: Cheesecake s jagodama postat će vaš omiljeni desert ovog proljeća

Kombinacija sira i jagoda jedna je od onih s kojima ne možete pogriješiti, a kada se radi o torti, onda je to dobitna kombinacija. Proljeće i sezona jagoda pravo je vrijeme za uživanje u omiljenom cheesecakeu s dodatkom ovog sočnog voća.

Jagode su mnogima omiljeno voće, a proljeće je njihova sezona. Sočne i slatke obožavamo ih jesti same, s tek malo šećera ili šlaga. No, ovo voće idealno je za brojne osvježavajuće kolače i torte. 

Omiljeni cheesecake u verziji s jagodama recept je koji ćete obožavati. A dodatni plus mu je i što se ne peče. Pomiješajte sastojke, ohladite u hladnjaku i uživajte.

Potrebni sastojci:

2 žličice suncokretovog ulja

200 g suhih keksa

100 g maslaca

½ žličice cimeta u prahu

100 g bijele čokolade, grubo nasjeckane

400 g očišćenih jagoda, plus još malo za ukrašavanje

300g punomasnog krem sira

1 žličica ekstrakta vanilije

Sitno naribana korica polovice limuna

1 žlica meda ili javorovog sirupa

200 ml slatkog vrhnja s većim udjelom mliječne masti

Na kraju vam samo možemo poželjeti dobar tek!

Izvor: tportal.hr, Foto: pixabay.com, im/radiokrizevci.hr

Pratite nas na društvenim mrežama!